search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:57
MENU CLOSE

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

14.10.2019 11:40
Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη - Media

 

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Συνεργάστηκε με το περιοδικό «Γυναίκα» σε θέματα μόδας ενώ δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες, ενώ το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE. Την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μια χρονιά που η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ενώ συνδυάζονται  και με σύγχρονα στοιχεία, διατηρώντας παράλληλα ένα διαχρονικό στιλ. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:57