search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Δύο φορές βρεθήκαμε με το ένα πόδι εκτός της ζώνης Σέγκεν 

15.10.2019 10:16
Αβραμόπουλος: Δύο φορές βρεθήκαμε με το ένα πόδι εκτός της ζώνης Σέγκεν  - Media

 

Για δυσλειτουργία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του στην Ελληνική Βουλή. 

«Αν το ελληνικό κράτος έκανε τη δουλειά του στα ελληνικά νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. 

«Όσοι κρίνεται ότι το δικαιούνται να έχουν προστασία και οι υπόλοιποι να επιστρέφονται στην Τουρκία. Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο η  Τουρκία να εκφράζει παράπονα ότι η Ελλάδα δεν στέλνει πίσω όσους δεν δικαιούνται προστασίας. Έχουν γίνει γύρω στις 1300 επιστροφές. Θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 35.000 άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι δεν έπρεπε να υπάρχει κανένας στα νησιά. Φταίνε οι ανεπάρκειες του ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Δεν επιτρέπεται σε άλλες χώρες να διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις σε 15 ημέρες και εδώ να χρειάζεται ένας χρόνος. Δεν κατάλαβα. Είναι οι άλλοι πιο έξυπνοι; Απλώς έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που πρέπει να βελτιώσει τη λειτουργία του» είπε ο κ. Αβραμόπουλος. 

Σε κίνδυνο η ζώνη Σέγκεν 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε και τους κινδύνους για την ζώνη Σέγκεν. Αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έφτασε δύο φορές στο γραφείο του πρόταση για αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να φυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. «Δύο φορές ήρθε στο γραφείο μου πρόταση για επαναφορά συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Η συνεργασία με τις κυβερνήσεις ήταν πολύ σημαντική» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι υπό πίεση. Φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», εκφράζοντας έτσι απαισιοδοξία για την εξέλιξη του προβλήματος. Παράλληλα ο Έλληνας επίτροπος είπε ότι η χώρα έλαβε μεγαλύτερη βοήθεια από αυτή που της αναλογούσε λόγω της κατοχής του ειδικού χαρτοφυλακίου από τον ίδιο – 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ- τόνισε»

«Είναι μεγάλο πρόβλημα η επιστροφή των μαχητών του Ισλαμικού κράτους. Δεν είναι τζιχαντιστές αυτοί. Είναι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών. Βέλγοι, Γερμανοί και άλλοι. Είναι μεγάλη όμως απειλή γιατί αυτοί επιστρέφοντας στις χώρες τους με δεδομένο ότι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί εκεί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν όταν γυρίσουν» είπε ο κ. Αβραμόπουλος  αποδίδοντας όμως παράλληλα σε λαϊκισμό όσοι συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50