search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Ο Πούτιν σε μεγάλη άσκηση με τα τρία όπλα της πυρηνικής «φαρέτρας» της Ρωσίας (Videos)

18.10.2019 08:41
Ο Πούτιν σε μεγάλη άσκηση με τα τρία όπλα της πυρηνικής «φαρέτρας» της Ρωσίας (Videos) - Media

 

Η Ρωσία δοκίμασε πρόσφατα και τα τρία όπλα της πυρηνικής “φαρέτρας” που διαθέτει  της, διασφαλίζοντας ότι εάν έρθει το χειρότερο και η ύπαρξή της απειληθεί, θα έχει πολλούς τρόπους να ανταποκριθεί στην ξένη επιθετικότητα.

Η ταυτόχρονη δοκιμή διάφορων τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων στο οπλοστάσιο της Ρωσίας έγινε στο πλαίσιο της σημαντικής στρατιωτικής άσκηση που ονομάζεται «Grom-2019» («Κεραυνός»).

H στρατιωτική άσκηση περιλάμβανε περίπου 12.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εκτοξευτήρες πυραύλων και αεροσκάφη και σχεδόν είκοσι πλοία και υποβρύχια.
 
Ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος Yars πυροδοτήθηκε από νικητό εκτοξευτή εδάφους που αναπτύχθηκε. Ο πύραυλος ταξίδεψε περίπου 6.000 χιλιόμετρα ανατολικά πριν χτυπήσει τον επιδιωκόμενο στόχο στην Καμτσάτκα.

Τα υποβρύχια από τους στόλους της Βόρειας θάλασσας και του Ειρηνικού εκτόξευσαν τους στρατηγικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Sineva σε δύο περιοχές στόχους που βρίσκονταν στην περιοχή Arkhangelsk στη βορειοδυτική Ρωσία και στην περιοχή της Άπω Ανατολής, Καμτσάτκα.

Από θαλάσσης, το Πολεμικό Ναυτικό έβαλε με πυραύλους Kalibr από τη θάλασσα του Μπάρεντς και την Κασπία Θάλασσα

Από αέρος, τα βομβαρδιστικα Tu-95MS μεγάλης εμβέλειας ολοκλήρωσαν το κομμάτι της άσκησής τους, πυροδοτώντας πυραύλους κρουζ που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε στόχους στην περιοχή Komi στη βόρεια Ρωσία και στην Καμτσάτκα..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:32