29/09/2020 05:03:22

Ο Πούτιν σε μεγάλη άσκηση με τα τρία όπλα της πυρηνικής «φαρέτρας» της Ρωσίας (Videos)

Ο Πούτιν σε μεγάλη άσκηση με τα τρία όπλα της πυρηνικής «φαρέτρας» της Ρωσίας (Videos) - Media

 

Η Ρωσία δοκίμασε πρόσφατα και τα τρία όπλα της πυρηνικής "φαρέτρας" που διαθέτει  της, διασφαλίζοντας ότι εάν έρθει το χειρότερο και η ύπαρξή της απειληθεί, θα έχει πολλούς τρόπους να ανταποκριθεί στην ξένη επιθετικότητα.

Η ταυτόχρονη δοκιμή διάφορων τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων στο οπλοστάσιο της Ρωσίας έγινε στο πλαίσιο της σημαντικής στρατιωτικής άσκηση που ονομάζεται «Grom-2019» («Κεραυνός»).

H στρατιωτική άσκηση περιλάμβανε περίπου 12.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εκτοξευτήρες πυραύλων και αεροσκάφη και σχεδόν είκοσι πλοία και υποβρύχια.
 
Ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος Yars πυροδοτήθηκε από νικητό εκτοξευτή εδάφους που αναπτύχθηκε. Ο πύραυλος ταξίδεψε περίπου 6.000 χιλιόμετρα ανατολικά πριν χτυπήσει τον επιδιωκόμενο στόχο στην Καμτσάτκα.

Τα υποβρύχια από τους στόλους της Βόρειας θάλασσας και του Ειρηνικού εκτόξευσαν τους στρατηγικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Sineva σε δύο περιοχές στόχους που βρίσκονταν στην περιοχή Arkhangelsk στη βορειοδυτική Ρωσία και στην περιοχή της Άπω Ανατολής, Καμτσάτκα.

Από θαλάσσης, το Πολεμικό Ναυτικό έβαλε με πυραύλους Kalibr από τη θάλασσα του Μπάρεντς και την Κασπία Θάλασσα

Από αέρος, τα βομβαρδιστικα Tu-95MS μεγάλης εμβέλειας ολοκλήρωσαν το κομμάτι της άσκησής τους, πυροδοτώντας πυραύλους κρουζ που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές σε στόχους στην περιοχή Komi στη βόρεια Ρωσία και στην Καμτσάτκα..

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.