search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23
MENU CLOSE

Το νέο poster book του σκιτσογράφου και animator Αρίσταρχου Παπαδανιήλ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2095
17/10/2019
20.10.2019 03:00
papadan.jpg

 

Δεν είναι κόμικς, δεν είναι γελοιογραφίες (κατά το παλαιότερο… «δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας»). Είναι το νέο άλμπουμ ή, καλύτερα, το poster book του σκιτσογράφου και animator Αρίσταρχου Παπαδανιήλ «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» (εκδόσεις Sylipsis). Ένα αλλιώτικο βιβλίο με τα σχέδια, καρικατούρες ηθοποιών και εικονογραφήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην τηλεοπτική σειρά «Η Πολυκατοικία», την οποία θυμάστε ίσως στις οθόνες σας μεταξύ του 2008 και του 2011 στο Mega.

Τον σκιτσογράφο της σειράς, τον… κομίστα Τάκη Περιστέρη, έπαιζε ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης. O «κασκαντέρ» σκιτσογράφος του όμως ήταν ο Αρίσταρχος, ο οποίος έφτιαχνε τα σκίτσα που εμφανίζονταν στη σειρά διά χειρός του τηλεοπτικού ήρωα Περιστέρη.

Τα καρέ από το κόμικς «Τσακ Μπαμ» και άλλες φανταστικές δημιουργίες, που προβλήθηκαν στο οπτικοακουστικό έργο, τυπώθηκαν τώρα σε βιβλίο που μπορεί να κοπεί σε 48 ξεχωριστές αφίσες δημιουργώντας ένα προϊόν διακειμενικότητας με πρωτότυπη διαμεσική αφήγηση (transmedia storytelling).

Στις σελίδες / αφίσες του poster book απεικονίζονται σε καρικατούρες οι ηθοποιοί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βάσω Λασκαράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννης Βούρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, η μυθική σταρ των ’50s Μάρθα Βούρτση και πολλοί άλλοι! Την έκδοση προλογίζει ο σκηνοθέτης της σειράς Βασίλης Θωμόπουλος. Περιέχονται επίσης φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Πανηγυρόπουλου από τα γυρίσματα.

Το poster book του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» (εκδόσεις Syllipsis) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 21.10 στις 6.00 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Θωμόπουλος, σκηνοθέτης («Η Πολυκατοικία»).

Αλέξανδρος Κακαβάς, πρόεδρος Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Βασίλης K. Καραμητσάνης, πρόεδρος ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ / Animasyros / Δ.Σ. της ΕΛΣ.

Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος), σκιτσογράφος, δρ Πολιτισμικής Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Την ημέρα της εκδήλωσης, στο Iανός Café, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των σχεδίων που περιέχονται στο poster book.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23