search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:59
MENU CLOSE

Πάτρα: Καρκινογόνες στέγες αμιάντου σε 115 εργατικές κατοικίες

23.10.2019 11:06
Πάτρα: Καρκινογόνες στέγες αμιάντου σε 115 εργατικές κατοικίες - Media

 

Πολύ σοβαρό θέμα για την Δημόσιας Υγείας των πολιτών που διαμένουν στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητα.

Και αυτό διότι οι στέγες των 115 κατοικιών είναι κατασκευασμένες από αμίαντο.

Οι συγκεκριμένες κατοικίες έχουν κατασκευαστεί το 1955 και ο τότε ΟΕΚ τοποθέτησε ενιαίες στέγες από αμίαντο σε κάθε συγκρότημα.

Οι κατοικίες παραχωρήθηκαν από το κράτος στους ιδιοκτήτες την περίοδο 1981-82.

Η συνοικία βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης και  είναι πυκνοκατοικημένη, ενώ περιβάλλεται από πλήθος άλλων κατοικιών, καταστημάτων και κυρίως σχολείων.

Μετά από 60 χρόνια, οι στέγες με αμίαντο  έχουν υποστεί και τη φθορά του χρόνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται και εργασίες, δίχως καμία προφύλαξη.

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα η δημοτική παράταξη «Πάτρα: η δική μας πόλη».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της «Σε μια εποχή που τόσο το Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο όσο και το Ελληνικό αντίστοιχο, παίρνουν μέτρα διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων και περιβαλλοντικής αποκατάστασης ρυπασμένων χώρων και εξειδικεύουν Επιχειρησιακά προγράμματα ακόμα και για κρατικά κτίρια, επιβάλλεται η άμεση βοήθεια και παρέμβαση του κράτους στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου.  Εξάλλου τόσο η κατασκευή όσο και η μετέπειτα παρέμβαση και ευθύνη επί της ουσίας ανήκει στο κράτος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57