search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:22
MENU CLOSE

COSMOTE: Για 6η συνεχή χρονιά, «Best in Test» για τις υπηρεσίες mobile Internet και φωνής

23.10.2019 13:39
COSMOTE: Για 6η συνεχή χρονιά, «Best in Test» για τις υπηρεσίες mobile Internet και φωνής - Media

-Νέα διάκριση από την P3 Communications στο δίκτυο κινητής COSMOTE

 

H COSMOTE διακρίθηκε με πιστοποίηση «Best in Test», για έκτη συνεχή χρονιά, για τις υπηρεσίες mobile Internet και φωνής στην Ελλάδα, από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων, P3 Communications. Η νέα πιστοποίηση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανεξάρτητων συγκριτικών μετρήσεων που πραγματοποίησε η P3 Communications σε όλη την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, το δίκτυο κινητής COSMOTE πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών mobile Internet και φωνής. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις του δικτύου COSMOTΕ αξιολογήθηκαν από την P3 Communications ως οι καλύτερες στην Ελλάδα με 897 πόντους (στην κλίμακα 1 έως 1000), με το αμέσως επόμενο δίκτυο στους 737.

 

Σύμφωνα με τις αναλυτικές μετρήσεις της P3 Communications, στις ταχύτητες download, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας οι μετρηθείσες ταχύτητες της COSMOTE ήταν υπερτριπλάσιες, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τον δεύτερο πάροχο κινητής στην Ελλάδα.

 

«Η διάκριση του δικτύου κινητής COSMOTE και η πιστοποίηση του ως “Best in Test” για έκτη συνεχόμενη χρονιά από την P3 Communications, αποτελεί επιστέγασμα των διαρκών προσπαθειών, αλλά και επιβράβευση του έργου των τεχνικών μας. Κάθε χρόνο, φροντίζουμε για την καλή λειτουργία των υποδομών μας και ταυτόχρονα για την βελτίωση της κάλυψης, της χωρητικότητας και της ταχύτητας του δικτύου, προκειμένου οι συνδρομητές COSMOTE να απολαμβάνουν απρόσκοπτη και ποιοτική επικοινωνία, όπου κι αν βρίσκονται. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε σχετικά o Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

 

«Συγχαίρουμε την COSMOTE για την κατάκτηση της πιστοποίησης “Best in Test”, για έκτη συνεχή χρονιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι η COSMOTE βελτιώνει κάθε χρόνο την επίδοσή της στο P3 σκορ. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η COSMOTE αναβαθμίζει συνεχώς το δίκτυό της, προσφέροντας ακόμα καλύτερη εμπειρία πελάτη», δηλώνει ο κ. Hakan Ekmen, CEO της P3 Group.

 

Για τη διεξαγωγή των μετρήσεων έγινε, από την P3 Communications, προσομοίωση κανονικής χρήσης των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες mobile Internet και φωνής και αποτυπώθηκε η τελική εμπειρία που βιώνουν οι πελάτες ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα/πιστότητα ήχου, το χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, την ταχύτητα για ανέβασμα και κατέβασμα αρχείων, την ταχύτητα και αξιοπιστία πλοήγησης στο internet και την απρόσκοπτη παρακολούθηση HD videos. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό (drive test tools) σε περισσότερες από 25 μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς και σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

 

Το πιστοποιητικό «Best in Test» για το δίκτυο COSMOTE κινητής, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από την εταιρεία P3 Communications, μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εταιρείες παγκοσμίως στις μετρήσεις ποιότητας δικτύων τηλεπικοινωνιών (Network Measurements & Testing), είναι διαθέσιμα στο: www.p3-group.com/en/greece.

 

COSMOTE: Το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα

Το δίκτυο κινητής COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη 99% και 96% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνά το 97%. Τα τελευταία τρία χρόνια, η COSMOTE έχει αυξήσει στο δίκτυο κινητής τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 45% και τη χωρητικότητα κατά 65%, για να μπορούν οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Mobile Internet, όπου κι αν βρίσκονται. Επιπλέον, το δίκτυο COSMOTE αναδείχθηκε «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για τρίτη συνεχή χρονιά στα «SpeedTest Awards» του ανεξάρτητου φορέα Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16