search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Εκατοντάδες εκκενώσεις σπιτιών (Photo / Video)

24.10.2019 14:55
Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Εκατοντάδες εκκενώσεις σπιτιών (Photo / Video) - Media

 

Η μεγάλη πυρκαγιά, που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη στην Βόρεια Καλιφόρνια, έχει οδηγήσει στην εκκένωση εκατοντάδων σπιτιών στην κομητεία Sonoma, καθώς έχει κάψει πολύ μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές Αρχές. Περισσότερα από 550 σπίτια και περίπου 1.700 κάτοικοι έχουν λάβει εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την ίδια μέρα που η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνια προχώρησε για άλλη μια φορά σε εσκεμμένες διακοπές ρεύματος, ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της από τη χρήση του εξοπλισμού της. Τα συγκεκριμένα μπλακ άουτ θα συνεχιστούν, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη σε 17 κομητείες, ενώ προειδοποιήσεις έχουν κοινοποιηθεί για περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους, που ζουν και κινούνται τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Καλιφόρνια, με δεδομένο πως οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας και οι ισχυροί άνεμοι, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης και εξάπλωσης πυκραγιάς.

Σύμφωνα με την έκθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και έκαψε μέσα σε 3 ώρες περισσότερα από 5.000 στρέμματα. «Με αυτή την ταχύτητα που αναπτύσσεται η πυρκαγιά, θα μπορούσε να καίει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κάθε 3 δευτερόλεπτα» ανέφερε μετεωρολόγος του CNN, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 76 μιλίων την ώρα, κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, εντολή εκκένωσης έλαβε και το River Rock Casino, μαζί με άλλες περιοχές, στα ανατολικά του Geyserville, το οποίο βρίσκεται 80 μίλια βόρεια του Σαν Φραντσίσκο. Ο αμερικανικός ερυθρός σταυρός έχει ήδη στήσει δυο κέντρα για να αντιμετωπίσει πιθανά επείγοντα περιστατικά. Για την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18