12/08/2020 03:13:55

Φίδι δάγκωσε αγρότη στο δάχτυλο και εκείνος το ακρωτηρίασε μόνος του ( Photo)

 Φίδι δάγκωσε αγρότη στο δάχτυλο και εκείνος το ακρωτηρίασε μόνος του ( Photo) - Media

 

Ο 60χρονος αγρότης που το μικρό του όνομα είναι Γιανγκ, δούλευε στα χωράφια του αμέριμνος. Κάποια στιγμή ένιωσε κάτι να αγγίζει το πόδι του και μόλις έσκυψε είδε μια οχιά. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το φίδι με μια αστραπιαία κίνηση του δάγκωσε το δάχτυλο του χεριού. Ο δείκτης του δεξιού του χεριού, πρήστηκε αμέσως και οι πόνοι ήταν φρικτοί.

Τότε ο αγρότης έκανε κάτι αψυχολόγητο. Έβαλε το δάχτυλο του σε μια πλατιά πέτρα και με έναν μπαλτά με μια κίνηση το έκοψε.

Το έδεσε όπως όπως και ξεκίνησε για το πλησιέστερο νοσοκομείο ΧανγκΖου για να τον περιθάλψουν ή και να καταφέρουν να επανακολλήσουν το μέλος του.

Οδήγησε περισσότερα από 60 χιλιόμετρα για να φτάσει και όταν έφτασε οι γιατροί έπεσαν επάνω του για να σταματήσουν το αίμα.

Τότε και μόνο, διαπίστωσε πως είχε παρατήσει το κομμένου του δάχτυλο επάνω στην πέτρα και δεν μπορούσε να το δώσει στους γιατρούς για να το επανακολλήσουν.

Η οχιά που τον δάγκωσε είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φίδι και μάλιστα στην περιοχή εκεί, την ονομάζουν το «φίδι των πέντε βημάτων». Και αυτό επειδή λένε πως εάν σε τσιμπήσει το μόνο που θα προλάβεις να κάνεις είναι 5 βήματα πριν καταρρεύσεις νεκρός.

Το δηλητήριο του φιδιού αποτελείται από νευροτοξίνες οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν ή να υπερκινητήσουν το νευρικό σύστημα και να σκοτώσουν.

Όταν οι τοξίνες εγχέονται στο αίμα, προκαλούν παράλυση των μυών που απαιτούνται για την αναπνοή και το θύμα δεν μπορεί να ανασάνει και πεθαίνει.

Ανάλογα με το φίδι, η παράλυση μπορεί να είναι πολύ γρήγορη ή να διαρκέσει έως δέκα ώρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.