19/01/2021 20:05:37

Με 1.000 ευρώ το ματς η γραμμή του οφσάιντ για το VAR στη Superleague!

Κοινό αίτημα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για VAR στο Κύπελλο - Media

 

Απόλυτα εφικτό πλέον το σενάριο να μπει άμεσα η... περιβόητη γραμμή του οφσάιντ για το VAR στη Superleague, για την οποία τόσος λόγος -δικαιολογημένα- έγινε το προηγούμενο διάστημα. Το SDNA αποκαλύπτει ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα που έθεσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το VAR στη συνάντηση με την ΚΕΔ, για να μπει η γραμμή του οφσάιντ, αλλά και το χρονοδιάγραμμα.

Κι αυτό γιατί το κόστος για να μπει η 3D τεχνολογία που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο λάθους στους διαιτητές που είναι επιφορτισμένοι με το VAR, είναι πολύ χαμηλότερο από τα ποσά που είχαν ακουστεί. Οι αναφορές περί... 3 και 4 εκατ. ευρώ που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι στη συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στους ανθρώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του Video Assistant Referee και την ΚΕΔ, το ποσό που ειπώθηκε ότι απαιτείται είναι 1.000 ευρώ ανά παιχνίδι!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα χρήματα αυτά είναι απολύτως εφικτό να δοθούν, πλην όμως την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, από την εταιρεία ειπώθηκε ότι σε ένα μήνα, από τη στιγμή που θα πάρουν το "ok", μπορούν να είναι απολύτως έτοιμοι για να μπει στα παιχνίδια της Superleague. Πάντως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το διάστημα μπορεί να είναι και μικρότερο.

Φυσικά θα πρέπει να εκπαιδευτούν και οι διαιτητές και βοηθοί της Superleague, αλλά ούτε αυτό φαντάζει πρόβλημα, αφού υπάρχει βεβαιότητα ότι μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν τα απαραίτητα μαθήματα μέσω βίντεο κι όχι σε πραγματικές συνθήκες αγώνα. Ως εκ τούτου, το ιδανικό σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να μπει η γραμμή του οφσάιντ με το νέο έτος, πλην όμως θα πρέπει να περιμένουμε για τις τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.