search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Όταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν κυβέρνησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ!

12.11.2019 11:03
Όταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν κυβέρνησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ!  - Media

 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ φιλοτέχνησε μιαν αφίσα όπου το βάρος του μηνύματος πέφτει σε δυο λέξεις: την κανονικότητα και την δημοκρατία. 

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η επιβολή του νόμου στους πανεπιστημιακούς χώρους απευθύνεται στο ακροδεξιό της ακροατήριο. Δηλαδή, ο νόμος δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά απαίτηση της ακροδεξιάς. Το γενικότερο μήνυμα είναι ότι ο νόμος και η τάξη σε μια κοινωνία παραπέμπουν στην ακροδεξιά, ενώ η ανομία, οι μολότοφ, οι τραμπουκισμοί, οι καταλήψεις, οι ξυλοδαρμοί των καθηγητών και φοιτητών, το καθεστώς τρομοκρατίας των μπαχαλάκηδων, η ελεύθερη και απρόσκοπτη εμπορία και χρήση των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια και οι γιάφκες υπηρετούν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. 

Αφού διευκρινίσουμε ότι η νεότητα δεν είναι ούτε αυταξία, ούτε κάτοχος της μεγάλης αλήθειας, ας παραδεχτούμε  ότι η μνήμη της είναι καθαρή και δεν βαρύνεται από μακροχρόνιες βιωματικές εμπειρίες. Ωστόσο, για να μην κουράζονται τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ που τους έχει πέσει πολύ  εργασία τώρα τελευταία, θα μπούμε στον κόπο να τους θυμίσουμε μερικά πρόσφατα γεγονότα.

Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα  που συγκυβέρνησε πάνω από τέσσερα χρόνια με τους ΑΝΕΛ, την πιο ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ; Ή δεν θυμόμαστε καλά;  Να το μασήσουμε κι άλλο για να μην κουράζονται τα παιδιά μας, που έχουν επωμιστεί τη σωτηρία του κόσμου από τους …ακροδεξιούς:  Η  ΝΔ απαλλάχτηκε από τον απεχθέστερο λαϊκίστικο ακροδεξιό της βραχίονα τον οποίο ενσωμάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε και με τους δυο βραχίονες να χειροκροτείτε εσείς οι πιονέροι της επανάστασης  τους εναγκαλισμούς Τσίπρα – Καμμένου.

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τότε που το καλλιτεχνικό-δημιουργικό τμήμα της νεολαίας περνούσε κρίση έμπνευσης και δεν  φιλοτεχνούσε αφίσες, ήταν ο Πάνος Καμμένος. 

Θυμάστε, ο τύπος που φορούσε στρατιωτικές στολές (αρκετές φορές, μάλιστα, παρέα με τον Αλέξη!), λάτρευε τις παρελάσεις (δίχως τις υπέροχες Monty Python!), πετούσε στεφάνια από ελικόπτερα στα Ίμια, εν πάση περιπτώσει, για να μην φορτώνουμε το κεφαλάκι σας με παραστάσεις, συμμετείχε σε μια σειρά ακτιβιστικών happenings που προήγαγαν την ιδέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και οι συντρόφισσες Κουντουρά, που τώρα που μιλάμε, είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η  Χρυσοβελώνη, 

η Μακεδονομάχος Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αλληλέγγυος  Τέρενς  Κουίκ. Για να μην στεναχωριόμαστε, ας αφήσουμε στην  άκρη όλα τα άνθη της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά δεν μπορούμε να μην κάνουμε και μιαν εύφημον μνεία στον Δημήτρη Καμμένο – θυμάστε;  Εκείνον τον αξιολάτρευτο τύπο που έλεγε κάτι χαριτωμένα για τους Εβραίους και το Άουσβιτς.

Το πιο οδυνηρό όλων δεν είναι ότι η «αντιδραστική» κανονικότητα επιτίθεται στην δημοκρατία αλλά ότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν κυβέρνησε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ!   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26