search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Προβάδισμα Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις

17.11.2019 08:11
Προβάδισμα Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις - Media

 

Το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον προηγείται του Εργατικού Κόμματος κατά 10 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεσσάρων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σήμερα.

Δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα φθάνει το 45%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2017, σε σύγκριση με τον Εργατικό Κόμμα που βρίσκεται στο 28%, αμετάβλητο. Η δημοσκόπηση δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 15% και στο Κόμμα Brexit 4%, που επίσης αμετάβλητο.

Δημοσκόπηση για το SavantaComRes δίνει στο Συντηρητικό Κόμμα 41% και στο Εργατικό Κόμμα 33%.

Οι Συντηρητικοί προηγούνται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Εργατικού Κόμματος σύμφωνα με δημοσκόπηση του Opinium Research.

Δημοσκόπηση της Mail on Sunday δίνει στους Συντηρητικούς προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στο Εργατικό Κόμμα.

Παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το θέμα του Brexit που έχει διχάσει τα μεγάλα κόμματα και τους ψηφοφόρους τους, μπορεί να ανατρέψει τις συμβατικές εκτιμήσεις.

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ κατηγορεί τις «ελίτ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα προτιμούσαν τη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλάβει μια κυβέρνηση των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:33