21/09/2020 02:27:50

Μυτιληναίος: Ορόσημο η επιτυχής έκδοση ύψους 500 εκατ. στη διεθνή αγορά

Στη Μυτιληναίος το 100% της METKA EGN - Media

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του ευρωομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ της Mytilineos.

Η εταιρεία αντλεί 500 εκατ. ευρώ, μέσω 5ετούς ομολόγου με επιτόκιο 2,5%, αν και αρχικώς είχε οριστεί στο 2,75%. Η έκδοση συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον καθώς οι προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τα 1,919 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024, μέσω της άμεσης θυγατρικής της με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

«Η επιτυχής έκδοση ύψους €500 εκατ. στη διεθνή αγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Εταιρεία μας. Ως μία διεθνής βιομηχανική Εταιρεία, καλωσορίζουμε τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και  προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία, μέσω μίας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Σχετικά με την έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Να σημειωθεί ότι η οίκος αξιολόγησης S&P δίνει αξιολόγηση BB- και η Fitch ΒΒ με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο για τη Μytilineos.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.