search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20
MENU CLOSE

Καταγγελία για «νέο Δοξιάδη» στο υπ. Άμυνας – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

02.12.2019 13:50
Καταγγελία για «νέο Δοξιάδη» στο υπ. Άμυνας - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ - Media
 
Για νέο «κρούσμα Δοξιάδη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις στελέχους της ΝΔ κατά δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών), Ηλία Κολλύρη, σε ημερίδα ενημέρωσης στην Ορεστιάδα προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών (με τίτλο: «Ζητούν διωγμούς δημοσιογράφων!») αλλά και τοπικών Μέσων, ο κ. Κολλύρης, μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης στρατιωτικών, επιτέθηκε κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας καλώντας την πολιτική ηγεσία να «αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων». Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα στην ίδια εκδήλωση ο κ. Κολλύρης αναρωτήθηκε «ποια είναι η χρησιμότητα και η ουσία του να έχει το υπουργείο Άμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους» εξαιρώντας, όπως είπε, τους δημοσιογράφους των καναλιών, των εφημερίδων και των μεγάλων sites, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουν οι σημερινοί υπουργοί πόσα χρήματα έχουμε σπαταλήσει από το οικογενειακό μας υστέρημα να κάνουμε εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές σε όλους αυτούς τους τύπους, μήπως ηρεμήσουν και σοβαρευτούν;».
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Δυσανεξία της ΝΔ στην ελευθεροτυπία»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι βαδίζει στα χνάρια του Όρμπαν και «επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση».
 
«Η Ν.Δ. δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση. Μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής – αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».
 

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει: 
 
«Στην Ορεστιάδα την Παρασκευή 29 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και την Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και σε βίντεο που ανάρτησε η ΠΟΜΕΝΣ στην ιστοσελίδα της, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου, να πετάξει έξω από το Πεντάγωνο τους διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, είναι απαράδεκτες. Είναι αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και θυμίζουν άλλες εποχές.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
 
Έχει γίνει αποδέκτης ο κ. Υπουργός αιτημάτων για μέτρα σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας;
 
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιου είδους καταδικαστέες και επικίνδυνες αντιλήψεις σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων;».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20