30/09/2020 09:33:59

Ήρθε το νέο social και απειλεί το Instagram

Ήρθε το νέο social και απειλεί το Instagram  - Media

 

Αν και οι πιο... «παλιοί» έχουν συνηθίσει το Facebook και το Instagram, οι έφηβοι της εποχής μας αδιαφορούν για τα εν λόγω social media και αφιερώνονται ολοένα και περισσότερες ώρες στον νέο τους «βασιλιά» που ονομάζεται Tik Tok.

H Tik Tok (παλαιότερα γνωστό ως musical.ly) είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ενώνει την κοινωνική δικτύωση με τη μουσική σε μια πρωτότυπη πλατφόρμα αυτοδημιούργητων βίντεο. Η Tik Tok ανήκει στην ίδια μητρική εταιρεία που αγόρασε το μουσικό λογισμικό Musical.ly πέρυσι και φέτος όλοι οι χρήστες του Musical.y αυτόματα μεταφέρθηκαν στην Tik Tok.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing (συγχρονισμός χειλιών με το τραγούδι), χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Tik Tok οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

Πώς λειτουργεί

Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν είτε χρησιμοποιώντας το Facebook, Instagram ,twitter είτε το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Η εφαρμογή έχει μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη με μουσικά αποσπάσματα από όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν κάποιο κομμάτι για να κάνουν lip-sync (το γνωστό καραόκε).

Η εφαρμογή διαθέτει πολλούς τρόπους για να προσθέσει περισσότερη διασκέδαση στα βίντεο των χρηστών. Υπάρχουν επιλογές – για παράδειγμα – μαγνητοσκόπησης σε γρήγορη ή αργή κίνηση, υπάρχουν πάρα πολλά φίλτρα και εφέ, δίνεται ακόμα και η δυνατότητα να αναπαράγεται το τραγούδι προς τα πίσω, σύνδεσης με άλλο χρήστη προκειμένου να κάνουν ντουέτο κλπ.

Τα βίντεο που δημιουργούνται οι χρήστες μπορούν να τα κοινοποιήσουν στους οπαδούς τους ή ακόμα και να τα δημοσιεύσουν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Μessenger, το What’sApp κ.λ.π

Όπως και στις περισσότερες άλλες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν άλλους χρήστες, να σχολιάσουν τα βίντεο τους και να στείλουν emoji στον αγαπημένο τους τραγουδιστή/ ηθοποιό. Επίσης μπορούν να προβάλλουν το περιεχόμενό τους χρησιμοποιώντας hashtag (παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Instagram).

Instagram Reportedly To Replicate TikTok Features

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι:

1.Επικοινωνία με αγνώστους

Από προεπιλογή, όλοι οι λογαριασμοί είναι δημόσιοι γεγονός που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που κοινοποιείτε.

Έχετε τη δυνατότητα όμως να ενεργοποιήσετε την επιλογή «ιδιωτικός λογαριασμός».

Μεταβείτε στο προφίλ σας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο κεφαλής το εικονίδιο με το γρανάζι ή τις τρείς τελίτσες στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε “Απόρρητο και ασφάλεια” και ενεργοποιήστε την επιλογή «ιδιωτικός λογαριασμός».

Αν απενεργοποιήσετε την επιλογή «να επιτρέπεται σε άλλους να με βρουν» οι άλλοι χρήστες δε θα λαμβάνουν προτάσεις για να σας ακολουθήσουν.

Στην επόμενη επιλογή ποιος μπορεί να μου στείλει σχόλια, φρόνιμο είναι να έχουμε επιλέξει το πεδίο «φίλοι».

Το ίδιο πρέπει να έχουμε επιλέξει και για το «ποιος μπορεί να κάνει ντουέτο μαζί μου» αλλά και για το ποιος μπορεί να μου στείλει μήνυμα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.