search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Κυπριακό: Ενδελεχής ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Αναστασιάδη – Αποφασιστικότητα για επανέναρξη του διαλόγου

04.12.2019 18:58
Κυπριακό: Ενδελεχής ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Αναστασιάδη - Αποφασιστικότητα για επανέναρξη του διαλόγου - Media

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επαναλαμβάνοντας την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της ε/κ πλευράς για άμεση επανέναρξη του διαλόγου στη βάση της επιδιωκόμενης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

«Η συνάντηση (του Εθνικού) διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα διαμειφθέντα αλλά και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στο Βερολίνο τόσο κατ’ ιδίαν με τον ΓΓ, όσο και με τον ΓΓ και τον κ. Ακιντζί», είπε ο κ. Σεντώνας.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε, ως είχε μεταφέρει και στις συναντήσεις αυτές, «την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, του διαλόγου, στη βάση της επιδιωκόμενης βάσης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να διασφαλίσουμε πως η λύση θα πρέπει να έχει διάρκεια, να είναι βιώσιμη και λειτουργική, με ένα κράτος πλήρως ανεξάρτητο μακριά από εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα», είπε ο κ. Σεντώνας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις μετά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24