search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ανησυχώ για το μίσος που αντιμετωπίζει η κόρη μου»

30.12.2019 12:00
Πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ανησυχώ για το μίσος που αντιμετωπίζει η κόρη μου» - Media

 

Η ακτιβιστική δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής βοήθησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατάθλιψης, λέει ο πατέρας της, δηλώνοντας ωστόσο ανήσυχος για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κόρη του το «μίσος» που αντιμετωπίζει.

Οπως αναφέρει το iefimerida, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου του BBC ο Σβάντε Τούνμπεργκ είπε ότι η 16χρονη Γκρέτα, που το περιοδικό Time την έχρισε πρόσφατα «πρόσωπο της χρονιάς του 2019», είναι «πολύ ευτυχισμένη» με τη δράση της παρά τις σκληρές επικρίσεις που δέχεται από άτομα «που δεν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους» και αποκάλυψε ότι η κόρη του πάλευε με την κατάθλιψη επί «τρία-τέσσερα χρόνια», προτού ξεκινήσει τις σχολικές απεργίες για την Κλιματική Αλλαγή κάθε Παρασκευή τον περασμένο χρόνο. «Σταμάτησε να συζητά και να πηγαίνει στο σχολείο», είπε ο 50χρονος πατέρας και ηθοποιός σημειώνοντας ότι μαζί με τη γυναίκα του βρέθηκαν αντιμέτωποι «με τον απόλυτο εφιάλτη κάθε γονιού», όταν η Γκρέτα άρχισε να αρνείται την τροφή.

Για να τη βοηθήσουν ο Σβάντε Τούνμπεργκ κι η γυναίκα του και τραγουδίστρια της όπερας Μαλένα Έμαν ακύρωσαν συμβόλαια κι άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί της και με την αδελφή της Μπεάτα στο σπίτι τους στη Σουηδία. Άρχισαν να συζητούν και να κάνουν έρευνα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, που συνάρπασε την Γκρέτα Τούνμπεργκ σε τέτοιο βαθμό, ώστε κατηγορούσε τους γονείς της για «υποκρισία» επειδή έκαναν εκστρατεία για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όχι για την προστασία του περιβάλλοντος. «Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μάχεστε, από τη στιγμή που δεν παίρνετε στα σοβαρά το θέμα της κλιματικής αλλαγής», είπε η Γκρέτα στους γονείς της, όπως αποκάλυψε ο 50χρονος στο BBC.

Τότε ήταν που αποφάσισαν να αλλάξουν κάποια πράγματα στις ζωές τους με τη μητέρα της Τούνμπεργκ να εγκαταλείπει τα αεροπορικά ταξίδια και τον πατέρα της να γίνεται χορτοφάγος. «Όλα αυτά τα έκανα όχι για να σώσω το κλίμα, αλλά για να σώσω το παιδί μου», είπε ο Σβάντε Τούνμπεργκ. «Έχω δυο κόρες και για να είμαι ειλικρινής το μόνο που μετρά για μένα είναι να είναι ευτυχισμένες», τόνισε.

Δήλωσε πάντως εξαιρετικά ανήσυχος «με τα fake news, όλα αυτά που λένε πολλοί για την Γκρέτα και το μίσος που αυτά προκαλούν στο πρόσωπό της. Ευτυχώς που αντιμετωπίζει απίστευτα καλά την κριτική. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει, αλλά τις περισσότερες φορές ξεσπά σε γέλια, καθώς τα βρίσκει αστεία.»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο διάσημος φυσιοδίφης και παρουσιαστής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο οποίος τόνισε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκα «αφύπνισε τον κόσμο» για την κλιματική αλλαγή επιτυγχάνοντας «τόσα πολλά, που δεν καταφέραμε πολλοί από μας που ασχολούνται με το θέμα εδώ και είκοσι χρόνια». Και τόνισε ότι η 16χρονη ακτιβίστρια ήταν «ο μοναδικός λόγος» που η κλιματική αλλαγή έγινε βασικό θέμα στις πρόσφατες εκλογές στη Βρετανία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:36