search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με υπουργό τον… Νότη Μηταράκη

15.01.2020 10:11
4952096.jpg

 

Το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ιδρύοντας ξεχωριστό πλέον υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, με επικεφαλής τον βουλευτή Χίου και τέως υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αναπληρωτής του δέχτηκε να είναι ο πολύπειρος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και προβεβλημένος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μέχρι τώρα οι αρμοδιότητες για το προσφυγικό βρίσκονταν σκορπισμένες σε τρία υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη με αναπληρωτή τον Γιώργο Κουμουτσάκο, στο Άμυνας με υφυπουργό τον Αλκιβιάδη Στεφανή και κάποιες αρμοδιότητες είχαν παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο νέος υπουργός είχε έρθει αντιμέτωπος με εξαγριωμένο πλήθος στην εκλογική του περιφέρεια, το οποίο τον προπηλάκισε.

Αιτία για τα επεισόδια ήταν η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και συγκεκριμένα οι εξαγγελίες για την δημιουργία νέας δομής στο νησί.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προκάλεσε «μούδιασμα» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κρίνεται ότι ο υπουργός ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα στο οποίο το κόμμα πόνταρε πολλά προεκλογικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:58