search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:26
MENU CLOSE

Κι όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται… Εσείς τι βλέπετε στην εικόνα; (Photos)

17.01.2020 06:56
Κι όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται... Εσείς τι βλέπετε στην εικόνα; (Photos) - Media

 

Μερικές φορές η πιο αυθόρμητη αντίδραση, ή σκέψη μας, είναι και εκείνη που αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες αλήθειες για αυτά που κρύβουμε λίγο βαθύτερα μέσα μας.

Και αυτή η οφθαλμαπάτη, αυτό το πολύ απλό σχέδιο που βλέπετε στην φωτογραφία, δείχνει, σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους, το αν και κατά πόσον ο εγκέφαλός σας σκέφτεται… πονηρά στην πρώτη ευκαιρία. Πρώτα απ’ όλα προσέξτε πάλι καλά το σχέδιο:

Είναι ένα απλό σχέδιο που αποτελείται από καμπύλες γραμμές και ένα ζευγάρι μεγάλων κουκκίδων. Και όμως, αυτό το απλό σχέδιο έχει προκαλέσει εξαπλωθεί πρόσφατα στο ίντερνετ σαν φωτιά.

Η μεγάλη έκπληξη σε όσους το κοιτάνε έρχεται επειδή, ενώ είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ένα αφηρημένο σχέδιο μιας γυμνής γυναίκας, που δείχνει τον κορμό, το στήθος και τους γοφούς της, εντούτοις υπάρχει και μια άλλη εκδοχή.

Και είναι αυτή ακριβώς η άλλη εκδοχή που δείχνει αν ο εγκέφαλός σας σκέφτεται αυτόματα με… πονηρό τρόπο ή όχι. Δηλαδή, αν με την πρώτη ματιά βλέπετε κι εσείς την γυμνή γυναίκα, τότε ο εγκέφαλός σας “βλέπει παντού” μηνύματα με αντικείμενο το σεξ.

Ποια είναι αυτή η δεύτερη εκδοχή που δείχνει ότι δεν σκέφτεστε διαρκώς το σεξ; Αν προσέξετε, το σχέδιο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και ως δύο ανθρώπινες γραμμικές φιγούρες που χορεύουν αντικριστά με τα χέρια ψηλά. Οι καμπύλες γραμμές είναι τα χέρια, ο κορμός και τα πόδια τους, ενώ οι κουκκίδες είναι τα κεφάλια τους. Η εικόνα παραμένει αφηρημένη, αλλά είναι πολύ λιγότερο… πρόστυχη!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο εγκέφαλός μας μπορεί να διακρίνει και τις δύο εικόνες σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά μόνο η μία από τις δύο κυριαρχεί, ανάλογα με τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας.

Και ένα δεύτερο παράδειγμα…

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι απλές και πολύπλοκες ταυτόχρονα. Όχι μόνο μπερδεύουν τα μάτια και το μυαλό μας, αλλά μπορούν να αποκαλύψουν και πολλά πράγματα, που ποτέ δεν ξέραμε για τον εαυτό μας.

Πάρτε για παράδειγμα αυτήν τη ζωγραφιά. Δείχνει ένα μπουκάλι που επιπλέει στο νερό. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά τι άλλο βλέπετε εσείς;

Το σχέδιο επάνω στο γυαλί μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους και ανάλογα με το είδατε με την πρώτη ματιά, βγαίνει ακόμα ένα μικρό συμπέρασμα για την προσωπικότητά σας.

Οι περισσότεροι βλέπουν δύο εραστές να αγκαλιάζονται, ενώ τα πιο… αθώα μυαλά (όπως τα μικρά παιδιά) συνήθως βλέπουν εννέα δελφίνια…

Πηγή: iatropedia

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20