search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:53
MENU CLOSE

Ιράν: Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα για το ελικόπτερο του Ραϊσί – «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

24.05.2024 00:49
iran-new

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο πόρισμα για το ελικόπτερο του εκλιπόντος Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Σε ρεπορτάζ ιρανικών ΜΜΕ αναφέρεται: «Δεν υπήρξαν ίχνη από σφαίρες ή παρόμοια περιστατικά στα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου που συνετρίβη» και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δήλωσε ότι δημοσιεύει τα προκαταρκτικά πορίσματα της έρευνας για το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρόεδρο και όπως τονίζει «μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν σφαίρες».

Η έκθεση επανέλαβε επίσης ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν με τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci εντόπισε τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με αυτή την αναφορά, ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με το πλήρωμα δύο άλλων ελικοπτέρων ενάμισι λεπτό πριν από το δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Μαγιόρκα: Κατέρρευσε κτίριο σε παραθαλάσσιο θέρετρο – Τουλάχιστον 4 νεκροί και 27 τραυματίες (Videos)

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Συνέλαβαν φοιτητές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

Εκτός ελέγχου ο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης – Ζυμώσεις CIA και Μοσάντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:53