search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Οριακές μεταβολές σε Ευρώπη και Χ.Α.

22.01.2020 12:08
Οριακές μεταβολές σε Ευρώπη και Χ.Α. - Media

 

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, παρακολουθώντας τις εμπορικές “αντιμαχίες” μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, “μόνη επιλογή για την ΕΕ είναι να διαπραγματευτεί μία νέα εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω εμπορικών διαπραγματεύσεων, ο Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, “Η αμερικανική οικονομία θα ‘έτρεχε’ με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 4%, εάν δεν υπήρχε η παρατεταμένη επίπτωση από τις αυξήσεις επιτοκίων της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Και θα μπορούσα να δω 5.000 με 10.000 μονάδες επιπλέον στον Dow. ‘Μας σκότωσε’ το ότι αύξησαν τα επιτόκια. Ήταν απλώς ένα μεγάλο λάθος”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε στο Νταβός ο Αμερικανός πρόεδρος πριν αναχωρήσει από το ελβετικό θέρετρο, επαναλαμβάνοντας ότι κατά διάρκεια της θητείας του, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν 7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αμερικανικές μετοχές κάνουν άλμα. Τόνισε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία είναι πανίσχυρη και πως οι αμερικανικές εταιρείες επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Στο θέμα του εμπορίου, είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει υπάρξει πολύ άδικος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη, πληροφορίες και πηγές του πρακτορείου Reuters θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος των 5 Αστέρων που μετέχει στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό, Λουίτζι Ντι Μάιο, να έχει παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ντι Μάιο, που είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, θα κάνει δηλώσεις στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Στο άκουσμα της είδησης οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ενισχύονται.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη με οριακές μεταβολές, να αναλώνεται σε κίνηση στενού εύρους και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, τα “πακέτα” να ενισχύουν τον τζίρο, ενώ συνεχίζεται το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 944,87 (+0,28%) και 940,26 μονάδων (-0,21%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 44 εκατ., από τα οποία τα 18,5 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αξιοπρόσεκτες μεταβολές σημειώνουν μόνο οι Aegean Airlines (-1,55%), Ελλάκτωρ (+1,88%), ΟΠΑΠ (+1,04%), ΟΤΕ (+1,17%) και Σαράντης (-2,39%) και έτσι, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, ενώ μένει να φανεί αν οι αγοραστές θα επαναλάβουν την δραστηριοποίησή τους, προς το τέλος των συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας Άβαξ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με έκδοση 66.666.666 νέων (ΚO) μετοχών, σε τιμή διάθεσης μετοχής €0,30. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 27/01/2020 έως και 10/02/2020 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται από 27/01/2020 έως και 05/02/2020.

Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: €0,5370.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50