search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Χαμός στη δίκη του Γουάινσταϊν: Οι ερωτήσεις της δικηγόρου προκάλεσαν κρίση πανικού στη μάρτυρα (Photo)

04.02.2020 09:31
Χαμός στη δίκη του Γουάινσταϊν: Οι ερωτήσεις της δικηγόρου προκάλεσαν κρίση πανικού στη μάρτυρα (Photo) - Media

 

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, όταν η μία από τις δύο βασικές μάρτυρες κατηγορίας υπέστη κρίση πανικού και κατέρρευσε μετά από τετράωρη πιεστική εξέτασή της από τους δικηγόρους του παραγωγού του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς.

Ο τρόπος που η δικηγόρος Ντόνα Ροτούνο χειρίστηκε την 34χρονη ηθοποιό Τζέσικα Μαν προκάλεσε στην τελευταία λυγμούς και δυσχέρεια στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει την κατάθεσή της παρά την ολιγόλεπτη διακοπή που διέταξε το δικαστήριο.

Η δικηγόρος του Γουάινσταϊν προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικόνα δολοπλόκου για την ηθοποιό, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές από τον παραγωγό του Χόλιγουντ το 2013.

Όπως σημειώνει ο Guardian, αυτή ήταν η σφοδρότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ροτούνο υποστηρίζοντας ότι η Μαν χειραγώγησε τον Γουάινσταϊν δίνοντας του την εντύπωση ότι την έλκυε σεξουαλικά.

«Τον χειραγωγήσατε τον κ. Γουάινσταϊν κάθε φορά που τον βλέπατε, είναι αλήθεια; Κάθε φορά που είχατε σεξουαλικές επαφές μαζί του τον χειραγωγούσατε, είναι αλήθεια; Τον κάνατε να νιώθει ότι εσείς θέλατε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του» έλεγε η Ροτούνο στην ηθοποιό η οποία κάθε φορά απαντούσε «όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια» επαναλάμβανε συνεχώς. 

Η σταγόνα που, ωστόσο, ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το αίτημα της Ροτούνο η μάρτυρας να διαβάσει ένα γράμμα που είχε στείλει σε πρώην σύντροφό της τον Μάιο του 2014, ένα χρόνο μετά τον φερόμενο βιασμό της από τον Γουάινσταϊν σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στο γράμμα αυτό, η Μαν αναφέρει ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό του Χόλιγουντ περιγράφοντας μια – κατά τη γνώμη της – δυσμορφία στα γεννητικά του όργανα.

«Δεν έχει λειτουργικό πέος. Στο κάτω μισό του σώματός του έχει κάποιου είδους επέμβαση ή εγκαύματα» έγραφε η Μαν. Στην ίδια επιστολή η 34χρονη ηθοποιός αναφερόταν και σε μια απροσδιόριστη σεξουαλική επίθεση που υπέστη στο παρελθόν. «Θυμάμαι την ημέρα που συνειδητοποίησα ότι ελέγχω τον κόσμο μου γιατί δέχθηκα σεξουαλική επίθεση» διάβασε με τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια της. 

Όταν, δε, η Ροτούνο ρώτησε τη μάρτυρα αν η επίθεση σημειώθηκε «όταν ήσασταν νεώτερη», η Μαν κατέρρευσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21