search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Χ.Α.: Ασφαλέστερα συμπεράσματα, μετά την λήξη των παραγώγων Φεβρουαρίου

21.02.2020 12:18
Χ.Α.: Ασφαλέστερα συμπεράσματα, μετά την λήξη των παραγώγων Φεβρουαρίου - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα, αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις του κορωνοϊού και τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην Νότια Κορέα.

Εν τω μεταξύ, στην εξαίρεση 65 αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς που είχαν επιβληθεί ως αντίποινα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών. Όπως μετέδωσε το Reuters, θα ισχύσει από τις 28 Φεβρουαρίου

Στις 51,1 μονάδες υποχώρησε ο σύνθετος ΡΜΙ στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit. Τον Ιανουάριο ήταν στις 51,2 μονάδες. Ο ΡΜΙ του τομέα υπηρεσιών κινήθηκε καθοδικά, στις 53,3 μονάδες, από 54,2 τον Ιανουάριο. Ο τομέας της μεταποίησης παρέμεινε σε συρρίκνωση, αλλά ενισχύθηκε στις 47,8 μονάδες, από 45,3 τον Ιανουάριο.

Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν κινήθηκαν οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit. Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας, αυξήθηκε στις 51,6 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 51,3 τον Ιανουάριο. Ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 51 μονάδες.

Ο δείκτης της μεταποίησης, αν και παραμένει σε συρρίκνωση, συνεχίζει ανοδικά. Ανήλθε στις 49,1 μονάδες, από 47,9. Είναι το πιο υψηλό σημείο της τελευταίας χρονιάς και ανώτερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Ο τομέας των υπηρεσιών ανήλθε στις 52,8 μονάδες, από 52,5 τον περασμένο μήνα.

Κατά 1,4% ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, ανεβάζοντας ταχύτητα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., στο πρώτο μισό της συνεδρίασης οι βασικοί του δείκτες έχουν κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, με τον γενικό δείκτη να δοκιμάζει τιμές στις παρυφές των 900 μονάδων και όλα θα κριθούν στο δεύτερο μισό των συναλλαγών, όταν και θα έχουν λήξει τα συμβόλαια Φεβρουαρίου, στην αγορά παραγώγων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 900,95 (-1,33%) μονάδες, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 29 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετικό πρόσημο διασώζεται μόνο ο ΟΠΑΠ (+0,33%), ενώ από τους τίτλους που πιέζονται προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-2,23%), Πειραιώς (-2,17%), Aegean Airlines (-3,45%) και ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-3,13%).

Απόλυτη προσοχή απαιτεί το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς κίνηση του γενικού δείκτη χαμηλότερα των 900 μονάδων, δεν αποκλείεται να κάνει επιθετικότερους τους εν δυνάμει πωλητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08