search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:00
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στη βόρεια Ιταλία – Περισσότεροι από 100 μέσα σε μία ημέρα!

08.03.2020 17:26
Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στη βόρεια Ιταλία - Περισσότεροι από 100 μέσα σε μία ημέρα! - Media

 

Οι αρχές της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία, έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με το Σάββατο, την Κυριακή είχαν αποβιώσει άλλοι 113 ασθενείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Εξεγέρσεις στις φυλακές

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν την Κυριακή σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κοροναϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Τρεις νέοι θάνατοι στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή τρεις νέους θανάτους από τον κοροναϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16.00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Σάββατο, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων

Συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων απαγορεύονται στο εξής στη Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

“Σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα ξεπερνούν τους 1.000. Οι νομάρχες, τα υπουργεία θα καταρτίσουν έναν κατάλογο εκδηλώσεων που θεωρούνται χρήσιμες για τη ζωή της χώρας: οι διαδηλώσεις θα αποτελέσουν μέρος αυτού, όπως και οι διαγωνισμοί και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών”, είπε.

Μέχρι σήμερα, οι συγκεντρώσεις άνω των 5.000 ατόμων είχαν απαγορευτεί έως τα μέσα Απριλίου.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:00