search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:19
MENU CLOSE

Σε χρόνο ρεκόρ «σηκώνεται» το νέο εμπορικό στην πρώην κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη (Photo)

09.03.2020 11:14
Σε χρόνο ρεκόρ «σηκώνεται» το νέο εμπορικό στην πρώην κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη (Photo) - Media

 

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώνεται το κτήριο εμπορικών χρήσεων της Hines στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην Λεωφόρο Κηφισού 60 και οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος). Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, περίπου 20.000 κυβικά μέτρα μπετόν έχουν σκυροδετηθεί, με τις κατασκευαστικές εργασίες να έχουν ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κτήριο επιφάνειας 12.000 τ.μ., θα έχει αποπερατωθεί μέχρι τον Απρίλιο και σχεδιάζεται να παραδοθεί προς χρήση έως το τέλος της άνοιξης, σε συνάρτηση με την κλιμάκωση του πανικού λόγω κοροναϊού. Το ισόγειο των περίπου 12.000 τ.μ. του κτηρίου μισθώνει η γαλλική αλυσίδα ιδιοκατασκευών Leroy Merlin, ενώ στον πρώτο όροφο αναμένεται να εγκατασταθεί υποκατάστημα έτερης αλυσίδας λιανικής.

Από την Blackrock στην Hines

Τέλη Δεκεμβρίου, η Blackrock, αδυνατώντας να προχωρήσει στην υλοποίηση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, πώλησε το ακίνητο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη προς 7 εκατ. ευρώ στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines με επικεφαλής του Πολ Γομόπουλο και Ανδρέα Καψάλη. Τα σχέδια της τελευταίας περιλαμβάνουν, μέσω επένδυσης της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, την αξιοποίηση του οικοπέδου για την ανέγερση κτηρίου εμπορικών χρήσεων. Τις εργασίες κατασκευής ανέλαβε η Άκτωρ,  με το έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, να βρίσκεται, τέσσερις μήνες αργότερα, σε προχωρημένο στάδιο.

Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα

Το κατάστημα της Leroy Merlin, που θα έχει επιφάνεια 12.000 τ.μ., θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι το μέσο μέγεθος των καταστημάτων της γαλλικής αλυσίδας είναι 10.000 τ.μ. Το ακίνητο γειτνιάζει με τις Λεωφόρους Κηφισού και Λένορμαν, οι κοντινότεροι σταθμοί του μετρό σε αυτό είναι ο Ελαιώνας και τα Σεπόλια, ενώ διαθέτει ακτίνα επιρροής (catchment area), ως επί το πλείστον, τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη επένδυση της Leroy Merlin στην Αθήνα, που τον Απρίλιο του 2018 εγκαινίασε, για πρώτη φορά, την παρουσία της στο κέντρο, στην Λεωφόρο Βασ. Σοφίας 112.  Εκεί, η εταιρεία προχώρησε στην μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου, εμβαδού 35.000 τ.μ., από την Δάκων, με την ανακατασκευή του να αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την Hines, στην Αττική, το επόμενο μεγάλο έργο της περιλαμβάνει την μετατροπή του Athens Heart, σε premium εκπτωτικό κέντρο 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet, με την λειτουργία του να τοποθετείται για την άνοιξη του 2021.

Το Gazi Outlet επωφελείται από την καλή τοποθεσία του, καθώς απέχει περί τα 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης και δύο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να προσελκύσει και τουρίστες, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, καθώς ενοικιάζουν διαμερίσματα μέσω Airbnb. H Hines, που αγόρασε τη θυγατρική εταιρεία της Pasal Development Doreco, θα υλοποιήσει επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την “μεταμόρφωση” του Athens Heart.

Πηγή capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15