search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Εισαγγελική παρέμβαση για τη δράση ακροδεξιών σε νησιά και Έβρο

10.03.2020 16:28
Εισαγγελική παρέμβαση για τη δράση ακροδεξιών σε νησιά και Έβρο - Media

 

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την εμφάνιση Γερμανών νεοναζί στην περιοχή του Έβρου και σε νησιά και για τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας πραγματοποίησε δύο παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, φασιστικά μορφώματα έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, εκτελώντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους.

Η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση αφορά τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «One Happy Family» στη Λέσβο, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες. Η δομή βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους αρμόδιους συναδέλφους του να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών και να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44