search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Αντίδραση από την Τουρκία στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια

15.03.2020 08:02
Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Δένδια: Απορρίπτει την ελληνική διαμαρτυρία για τα Βαρώσια - Media

 

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αποτελούν τρανή απόδειξη για την ασυνεπή, παράνομη και απάνθρωπη πολιτική που ακολουθεί αυτή η χώρα. Η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έρχονται στα σύνορά της, ως εχθρούς, χρησιμοποιεί χημικά, εναντίον τους χωρίς να ξεχωρίζει γυναίκες και παιδιά, θυμίζοντας τις ναζιστικές πρακτικές, και τους στέλνει στη χώρα μας. Με αυτές τις πρακτικές, η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ισχυρίζεται, αντίθετα, υπονομεύει όλες τις αρχές και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται η ΕΕ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Με αυτές τις πρακτικές, η Ελλάδα παραβιάζει όλες τις συμβάσεις όπως την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Σύμβαση για το Νομικό Καθεστώς των Προσφύγων, τη Συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων, αγνοώντας συγχρόνως το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Οι βασικές αρχές για την προστασία των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο δεν πρέπει να διαμορφώνονται σύμφωνα με τις καθημερινές ανάγκες της γειτονικής μας χώρας. Αυτό που συνέβη στον Έβρο δεν έχει καμία σχέση με τον ανθρωπισμό και τη γειτνίαση».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Επιπλέον, ο Υπουργός κ. Δένδιας φαίνεται να έχει ξεχάσει εντελώς τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας όταν η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε τα δικά της σύνορά στους μετανάστες πριν από τέσσερα χρόνια.Η Ελλάδα μη ικανή να προσεγγίσει τα προβλήματα από την ανθρωπιστική πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ΕΕ και τους παράτυπους μετανάστες ως εργαλεία για τα βραχυπρόθεσμα πολιτικά της συμφέροντα και αυτή είναι η κύρια πηγή προβλημάτων στην περιοχή μας. Ο υπουργός κ. Δένδιας βρίσκεται σε λάθος δρόμο σχετικά με τη Λιβύη. Το μνημόνιο κατανόησης που έχουμε συνάψει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι προς το συμφέρον ολόκληρου του λαού της Λιβύης, όχι μόνο ενός μέρος αυτού. Εάν η Ελλάδα έχει πρόβλημα, θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με εμάς και τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58