search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Koρωνοϊός-σούπερ μάρκετ: Αλαλούμ με τα ωράρια λειτουργίας – Γιατί η κάθε αλυσίδα είναι με τις… ώρες της!

20.03.2020 11:17
Κορωνοϊός-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε όλους τους τρόπους έκδοσης της βεβαίωσης μετακίνησης - Media

 

Αλαλούμ επικρατεί με τις ώρες που ανοίγουν και κλείνουν οι διάφορες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του υφυπουργού του Νίκου Παπαθανάση ότι «από αύριο (σ.σ. από χθες) το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής».

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε, επίσης, προαναγγείλει για χθες ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχει αξκόμα εκδοθεί με αποτέλεσμα η κάθε μία αλυσίδα να πράττει κατά το δοκούν. Ελεύθερο ανταγωνισμό έχουμε άλλωστε και ο καθένας ανοίγει την ώρα που επιθυμει. 

Με βάση ρεποτάζ του «Π», η εικόνα είναι η εξής; 

– Τα καταστήματα της μεγαλύτερης από άποψη καταστημάτων αλυσίδας της χώρας λειτουργούν πλέον από 7πμ ως 10μμ τις καθημερινές.

– Τα καταστήματα της Μασούτης ομοίως έχουν υιοθετήσει το νέο ωράριο 7πμ-10μμ.

– Με κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος που επικοινωνήσαμε (Γαλάτσι) η απάντηση ήταν από 7πμ ως 9μμ.

– Με κατάστημα της My Market λάβαμε μια εντελώς διαφορετική απάντηση, για ωράριο ίδιο με αυτό που ίσχυε προ κορωνοϊού, δηλαδή από 8πμ ως 9μμ. 

Αυτή η διαφορετική κατάσταση από αλυσίδα σε αλυσίδα δημιουργεί και ευτράπελα όπως π.χ. η καταγγελία ότι σε κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» υπήρξε ένταση μεταξύ πελατών που πήγαν να ψωνίσουν μετά τις 9 το βράδυ, και προσωπικού, που δήλωνε ότι «έχει οδηγίες από την διοίκηση να κλείσει στις 9».

Ωστόσο νόμος είναι ότι δημοσιεύεται επισήμως και όχι οι δηλώσεις ακόμα και υπουργών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:08