Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1 κολοκυθάκι
1 κλωνάρι σέλινο
½ κρεμμύδι
2 καρότα
1 μικρή πατάτα
*Χρειαζόμαστε 500γραμμάρια μικτά λαχανικά. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικό επιθυμείτε (σπανάκι, πιπεριά, μαϊντανό, αρακά, πράσο κτλ.), αρκεί να διατηρήσετε αυτή την αναλογία.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά μας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα multi (πολυκόφτη), τα αλέθουμε μέχρι να έχουν την υφή πουρέ και μεταφέρουμε στο τηγάνι ξανά.
Το αφήνουμε να στεγνώσει από υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5 λεπτά.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, ισιώνοντάς το με το κουτάλι έτσι ώστε να έχει τελικά ορθογώνιο σχήμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες και έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε 12 τετράγωνους κύβους κύβους.
Συμβουλή
Μπορούμε να τους αποθηκεύσουμε σε τάπερ, βάζοντας ανάμεσά τους φυλλαράκια λαδόκολλας για να μην κολλήσουν και διατηρώντας τους στην κατάψυξη, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.