search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:46
MENU CLOSE

«Δεν είσαστε ήρωες, είσαστε εγκληματίες» – Οργή Τατσόπουλου για Μητροπολίτη Κυθήρων

22.03.2020 09:11
Πέτρος Τατσόπουλος: «Δε γνώρισα ποτέ τον πατέρα μου, είμαι αγνώστου πατρός» (Video) - Media

 

Σάλο προκάλεσε η απόφαση του απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να τελέσει την λειτουργία των Χαιρετισμών την Παρασκευή, παρά τις απαγορεύσεις και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. 

Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν ήταν και ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Δεν είσαστε ήρωες. Είσαστε εγκληματίες»

«Οποιοδήποτε κοσμικό δυτικό κράτος που σέβεται τον εαυτό του θα εφάρμοζε τη νομοθεσία του στο ακέραιο: θα περνούσε τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ από το Αυτόφωρο. Εμείς όμως, που είμαστε-και-δεν-είμαστε κοσμικό κράτος, προτιμήσαμε ως συνήθως τη μεσοβέζικη λύση: να συλλάβουμε τον Μητροπολίτη, να τον κρατήσουμε για λίγες ώρες, να σχηματίσουμε εις βάρος του δικογραφία (η οποία μάλλον θα φτάσει στο δικαστήριο μετά τη… Δευτέρα Παρουσία) και να τον… προειδοποιήσουμε ότι την… άλλη φορά θα τον στείλουμε στο Αυτόφωρο», ανέφερε.

«Πιστεύουμε ότι θα στείλουμε έτσι στους ρασοφόρους ένα ηχηρό μήνυμα; Κούνια που μας κούναγε. Προφανώς και καταφέραμε το ακριβώς ανάποδο. Εάν ρίξετε μια ματιά στους ιστότοπους των ακροδεξιών σαπρόφυτων, των θρησκοκάπηλων, των ηλιθίων και των χειριστών ηλιθίων (αυτοί είναι και οι χειρότεροι), θα διαπιστώσετε ότι πολλοί μητροπολίτες “γλυκάθηκαν” από την ανέξοδη και ανώδυνη… ηρωοποίηση του Σεραφείμ κι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του με το δικό τους… αντάρτικο. Άρχισαν πάλι να υλακτούν για… διωγμό της Ορθοδοξίας, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι οποιοσδήποτε άλλος ιερωμένος οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού δόγματος δεν θα αντιμετωπιζόταν όπως ο Σεραφείμ· θα κατέληγε στο Αυτόφωρο πριν καλά-καλά το πάρει είδηση. Ενώ εξίσου καλά γνωρίζουν επίσης ότι εκείνες που κατά κύριο λόγο απαρτίζουν το εκκλησίασμά τους είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού· προκειμένου να “ηρωοποιηθούν” οι ίδιοι, δεν διστάζουν να στείλουν στο θάνατο το ίδιο τους το ποίμνιο. Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι εφεξής δεν θα αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία ούτε ως ήρωες ούτε ως ηλίθιοι. Θα αντιμετωπιστούν ως εγκληματίες», συνέχισε. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:46