10/07/2020 23:01:30

Κορωνοϊός: Κυκλοφόρησε νέο rapid test που θα ανιχνεύει αντιγόνα – Πότε θα είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν τα 200.000 κρούσματα οι ΗΠΑ, 4.476 οι νεκροί - Media

 

Kυκλοφόρησε σήμερα στην αγορά το Rapid test που θα μπορεί να ανισχνεύει τα αντιγόνα του κορονοϊού και όχι τα αντισώματα, όπως τα τεστ που ήταν διαθέσιμα μέχρι στιγμής.

Ο Κώστας Μαριάκης, Πρόεδρος της εταρείας "Νεα Διαγνωστική" δήλωσε στο News4health.gr ότι σε περίπου 15 ημέρες θα είναι διαθέσιμo για άμεση χρήση και στην χώρα μας.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Rapid test

Eρωτηθείς, κατά πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο τεστ μας εξήγησε ότι μέσα σε 15 λεπτά μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν έχει τον ιό. Σε σύγκριση με την μοριακή μέθοδο που είναι έγκυρη 100% ο κ Κώστας.Μαριάκης υπογράμμισε ότι το test αυτό είναι κατά 70% αποτελεσματικό.

Αν κάποιος βγει αρνητικός μπορεί και να είναι δηλαδή θετικός στον ιό.

Κερδίζουμε χρόνο για εμας και για τους γύρω μαςΣε κάθε περίπτωση, είναι ένα τεστ μπορεί να βοηθήσει ώστε να "κερδίσουμε χρόνο"  και να φροντίσουμε να απονωθούμε σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουμε συμπτώματα.

Επίσης μπορεί να φανεί πολύ σημαντικό για όσους είναι η διακομιδή τους στο νοσοκομείο είναι δύσκολη έως και αδύνατη.

Ανακεφαλαιώνοντας, το πρώτο τεστ που βγήκε ανιχνεύει αντισώματα του ιού. Μπορούσε να βρει αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει τις τελευταίες μέρες και αν έχει ανοσία. Το δεύτερο τεστ ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ότι αν κάποιος που έχει αντισώματα στον ιό μπορεί να νοσήσει ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.