07/06/2020 04:12:14

Κορωνοϊός-Σύνοδος Κορυφής: Όργη Σάντσεθ - «Απαιτούμε μια κοινή απάντηση σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Κορωνοϊός-Σύνοδος Κορυφής: Όργη Σάντσεθ - «Απαιτούμε μια κοινή απάντηση σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» - Media

 

Δεν έκρυψε την οργή του για το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη, όταν Γερμανία και Ολλανδία επέμειναν εμμονικά να αρνούνται την έκδοση ευρωομολόγου για την κάλυψη των αναγκών που προκαλεί στη Γηραιά Ήπειρο η επιδημία του κορωνοϊού, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ, η χώρα του οποίου πλήττεται δραματικά από την επιδημία (όπως και η Ιταλία του Τζιουζέπε Κόντε) σε δήλωσή του που ανήρτησε στα social media κατηγόρησε ευθέως τις χώρες που βάζουν προσκόμματα στο ευρωομόλογο ότι ουσιαστικά αρνούνται να συντονιστούν με την υπόλοιπη Ε.Ε.. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση της γενιάς μας. Το μέλλον του ευρωπαϊκού σχεδίου διακυβεύεται, επιλέγουμε μεταξύ μιας συντονισμένης και ενωμένης ΕΕ ή του ατομικισμού. Είμαστε βαθιά φιλοευρωπαϊκές. Απαιτούμε μια κοινή απάντηση σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ας εγγυηθούμε μια δίκαιη ανάκαμψη».

Προσέθεσε, δε, ότι «η ΕΕ πρέπει να προωθήσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που ενισχύει τους μηχανισμούς του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας και αναπτύσσει μηχανισμούς ανθεκτικότητας μέσω των πολιτικών μας για τη συνοχή και τη γεωργία, βελτιώνοντας επίσης την αποτελεσματικότητα των βιομηχανικών πολιτικών».

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «ο COVID19 μας επηρεάζει όλους. Δεν καταλαβαίνει τα σύνορα, το φύλο ή την τάξη. Η ΕΕ πρέπει να μάθει τα διδάγματα του παρελθόντος και να μην απογοητεύσει πάλι τους πολίτες. Η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να είναι αλληλέγγυα, με στόχο τους πιο ευάλωτους. Ορισμένα θεσμικά όργανα της ΕΕ το κάνουν ήδη»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.