search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια με τα τεστ καταγγέλλουν τουρκικά ΜΜΕ

27.03.2020 15:39
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Μεγαλώνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων - Στους 254 οι νεκροί  - Media
 
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην Τουρκία βρήκαν την ευκαιρία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και άρχισαν… τις προσφορές για τεστ επί πληρωμή, χωρίς επίσης να είναι αξιόπιστα.
 
Όπως καταγγέλλει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ιδιωτικό νοσοκομείο ζητεί 70€ για ένα τεστ κορονοϊού, ενώ αντίστοιχα ένα μικροβιολογικό εργαστήριο χρεώνει 135€.
 
Ωστόσο, «η πρακτική της διενέργειας τεστ από ιδιωτικούς φορείς κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας χωρίς να υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας θεωρείται παράνομο και ανήθικο», υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ένωσης Οικογενειακών Ιατρών της Κωνσταντινούπολης, Κουτμπετίν Ντεμίρ, ο οποίος τονίζει επίσης ότι «τα τεστ αυτά δεν είναι αξιόπιστα. Τα αποτελέσματα εφόσον δεν στέλνονται στο υπουργείο, ενέχεται ο κίνδυνος μεγαλύτερης επιδημίας».
 
Στο μεταξύ, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, προειδοποιεί τους γιατρούς ότι πρέπει να γίνεται σωστά η διεξαγωγή του τεστ του κορονοϊού, διαφορετικά δίνουν λάθος αποτελέσματα. Όπως εξηγεί ο Ατίλα Ουσλού, ο τρόπος, που λαμβάνεται το δείγμα από το στόμα και τη μύτη, επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αν δεν ληφθεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να βγει αρνητικό, λανθασμένα.
 
Ανέφερε μάλιστα παράδειγμα με τεστ που είχε βγει αρνητικό, αλλά η τομογραφία στους πνεύμονες του κρούσματος έδειξε ότι ήταν συμβατό με κορονοϊό.
 
Πηγή: ethnos.gr.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44