31/05/2020 00:30:12

Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια με τα τεστ καταγγέλλουν τουρκικά ΜΜΕ

Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια με τα τεστ καταγγέλλουν τουρκικά ΜΜΕ - Media
 
Τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην Τουρκία βρήκαν την ευκαιρία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και άρχισαν… τις προσφορές για τεστ επί πληρωμή, χωρίς επίσης να είναι αξιόπιστα.
 
Όπως καταγγέλλει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ιδιωτικό νοσοκομείο ζητεί 70€ για ένα τεστ κορονοϊού, ενώ αντίστοιχα ένα μικροβιολογικό εργαστήριο χρεώνει 135€.
 
Ωστόσο, «η πρακτική της διενέργειας τεστ από ιδιωτικούς φορείς κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας χωρίς να υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας θεωρείται παράνομο και ανήθικο», υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ένωσης Οικογενειακών Ιατρών της Κωνσταντινούπολης, Κουτμπετίν Ντεμίρ, ο οποίος τονίζει επίσης ότι «τα τεστ αυτά δεν είναι αξιόπιστα. Τα αποτελέσματα εφόσον δεν στέλνονται στο υπουργείο, ενέχεται ο κίνδυνος μεγαλύτερης επιδημίας».
 
Στο μεταξύ, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, προειδοποιεί τους γιατρούς ότι πρέπει να γίνεται σωστά η διεξαγωγή του τεστ του κορονοϊού, διαφορετικά δίνουν λάθος αποτελέσματα. Όπως εξηγεί ο Ατίλα Ουσλού, ο τρόπος, που λαμβάνεται το δείγμα από το στόμα και τη μύτη, επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αν δεν ληφθεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να βγει αρνητικό, λανθασμένα.
 
Ανέφερε μάλιστα παράδειγμα με τεστ που είχε βγει αρνητικό, αλλά η τομογραφία στους πνεύμονες του κρούσματος έδειξε ότι ήταν συμβατό με κορονοϊό.
 
Πηγή: ethnos.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.