29/11/2020 21:21:07

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων - Media

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζια ή τον Νικολά Ντιμιτρόφ, αν πριν 3 χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτά, ότι δηλαδή, "σε μια ΕΕ που βρίσκεται σε βαθεία κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυναμεις των δύο χωρών". 

Περαιτέρω, σύμφωνα με κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισαν "ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. 

Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.