06/06/2020 05:30:40

Κορωνοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα γιατί νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν νέοι και υγιείς

Κορωνοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα γιατί νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν νέοι και υγιείς - Media
 
Στο ανησυχητικό φαινόμενο που παρατηρείται στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού όπου νέοι ή άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν από Covid-19, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
 
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «είδαμε να αρρωσταίνουν και να αρρωσταίνουν σοβαρά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο χρόνιο ή υποκείμενο νόσημα», προσθέτοντας ότι «οι επιστήμονες αναζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό».
 
Κατά τον κ. Τσιόδρα, σε λίγους νέους, υγιείς μπορεί να προκαλέσει μία ολική φλεγμονή, ενώ επισήμανε ότι «σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό μπορεί να δώσει καταιγίδα φλεγμονών».
 
Σημείωσε ακόμη ότι με το να μην παίρνουν μέτρα οι νέοι άνθρωποι εκτίθενται περισσότερο. «Όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες» τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.