search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα γιατί νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν νέοι και υγιείς

06.04.2020 15:44
Κορωνοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα γιατί νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν νέοι και υγιείς - Media
 
Στο ανησυχητικό φαινόμενο που παρατηρείται στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού όπου νέοι ή άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν από Covid-19, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
 
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «είδαμε να αρρωσταίνουν και να αρρωσταίνουν σοβαρά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο χρόνιο ή υποκείμενο νόσημα», προσθέτοντας ότι «οι επιστήμονες αναζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό».
 
Κατά τον κ. Τσιόδρα, σε λίγους νέους, υγιείς μπορεί να προκαλέσει μία ολική φλεγμονή, ενώ επισήμανε ότι «σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό μπορεί να δώσει καταιγίδα φλεγμονών».
 
Σημείωσε ακόμη ότι με το να μην παίρνουν μέτρα οι νέοι άνθρωποι εκτίθενται περισσότερο. «Όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες» τόνισε ο κ.Τσιόδρας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:51