06/06/2020 08:21:28

Το μεγάλo στοίχημα της Microsoft δείχνει να πετυχαίνει

Το μεγάλo στοίχημα της Microsoft δείχνει να πετυχαίνει - Media
 
Αν υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα που η Microsoft έβαλε με την εαυτό της τα τελευταία χρόνια, αυτό αφορά στην επανάκαμψή της στον «πόλεμο» των browser, από τον οποίο είχε βγει ηττημένη με τον Internet Explorer.
 
Το στοίχημα αυτό εκφράστηκε μέσω του νέου της φυλλομετρητή, του Edge, ο οποίος έφθασε μαζί με την πρώτη έκδοση των Windows 10, ωστόσο, αρχικά το στοίχημα φάνηκε να χάνεται.
 
Αν και καλύτερος από τον Explorer, ο Edge ο οποίος βασιζόταν στην μηχανή της Microsοft παρουσίαζε προβλήματα συμβατότητας και κάθε άλλο παρά ελκυστικός ήταν για τους χρήστες.
 
Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν με την άφιξη, λίγο πριν το τέλος του 2019, του νέου Edge, ο οποίος στηρίχθηκε στην μηχανή Chromium και ο οποίος έλυνε όλα τα προβλήματα της προηγούμενης έκδοσης.
 
Ο νέος Edge φαίνεται ότι αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες (πολλώ δε μάλλον που η Microsoft παρακινεί τους χρήστες να τον αξιοποιούν ως απολύτως συμβατό με τα Windows 10).
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία μέτρηση ο Edge είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος browser στον κόσμο, πίσω από τον Chrome, αλλά μπροστά πλέον από τον Firefox.
 
Tον Μάρτιο του 2020, ο Chrome κατέχει το 68,5% των χρηστών, ο Edge το 7,6%, ο Firefox το 7,2%, ο ΙΕ (ναι, χρησιμοποιείται ακόμα) το 5,6% και ο Safari το 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.