search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Λαζόπουλος για κορωνοϊό: «Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω» (Video)

10.04.2020 09:46
Λάκης Λαζόπουλος για κορωνοϊό: «Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι» (Video) - Media

 

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου μέσω skype μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στην πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειες που θα αφήσει πίσω της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Θεωρώ ότι δύσκολα θα συγκολληθεί η Ευρώπη ξανά κι ας δοθούν τα δισεκατομμύρια. Είναι μια θετική έκβαση, ωραία και συμφωνούμε, αλλά δεν ξέρουμε πού θα τελειώσει αυτό, δεν ξέρουμε τι συνέχεια θα έχει, δεν ξέρουμε πόσες φορές θα συμβεί, δεν ξέρουμε αν μπαίνουμε σε μια νέα ζωή και δεν ξέρουμε αν θα φοράμε τις μάσκες αυτές περισσότερο από τις αποκριάτικες. Eίναι μια θετική έκβαση αυτό που άκουσα, χωρίς μνημόνια, αλλά το ότι έγινε μια συζήτηση για να δοθούν μνημόνια σε μια πανδημία δεν είναι μια σωστή συζήτηση», είπε αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ενώ μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού και την παραμονή μας στο σπίτι ανέφερε:

«Πρέπει να παραμείνουμε σπίτι. Δεν το διαπραγματεύομαι. Οι άνθρωποι είναι σκασμένοι στην Ελλάδα, γιατί έχουν περάσει πολλά. Κάθε φορά που τους βάζεις έναν περιορισμό, γιατί το νιώθουν σαν περιορισμό κι όχι σαν θεραπεία. Αυτή τη στιγμή τα δωμάτιά μας είναι ενός νοητού νοσοκομείου. Είμαστε όλοι σε μια θεραπεία. Καθένας που βγαίνει έξω βάζει σε κίνδυνο τον άλλον. Οπότε, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι παίρνουν την ατομική ευθύνη με έναν «κακό» τρόπο, τον εγωισμό. Όμως μην ξεχνάμε το βάρος της πίεσης που έχει ζήσει στη ζωή του ο μεγάλος άνθρωπος. Το καλό σενάριο είναι ότι έτσι ζούνε».

Τέλος, εξέφρασε τη γνώμη του για τον χρόνο που ο ίδιος εκτιμά ότι θα χρειαστεί προκειμένου να βγούμε από όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, τονίζοντας ότι δε θεωρεί ότι αυτό πρόκειται να γίνει σύντομα.

«Θα γυρίσουμε στο 1930 και με μια Ευρώπη που δε θέλει να είναι ενωμένη. Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός γιατί μπαίνουμε σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής… Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και θα χρειαστούμε άλλη προσοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33