04/06/2020 17:25:58

Λαζόπουλος για κορωνοϊό: «Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω» (Video)

Λαζόπουλος για κορωνοϊό: «Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω» (Video) - Media


 

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου μέσω skype μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στην πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειες που θα αφήσει πίσω της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Θεωρώ ότι δύσκολα θα συγκολληθεί η Ευρώπη ξανά κι ας δοθούν τα δισεκατομμύρια. Είναι μια θετική έκβαση, ωραία και συμφωνούμε, αλλά δεν ξέρουμε πού θα τελειώσει αυτό, δεν ξέρουμε τι συνέχεια θα έχει, δεν ξέρουμε πόσες φορές θα συμβεί, δεν ξέρουμε αν μπαίνουμε σε μια νέα ζωή και δεν ξέρουμε αν θα φοράμε τις μάσκες αυτές περισσότερο από τις αποκριάτικες. Eίναι μια θετική έκβαση αυτό που άκουσα, χωρίς μνημόνια, αλλά το ότι έγινε μια συζήτηση για να δοθούν μνημόνια σε μια πανδημία δεν είναι μια σωστή συζήτηση», είπε αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ενώ μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού και την παραμονή μας στο σπίτι ανέφερε:

«Πρέπει να παραμείνουμε σπίτι. Δεν το διαπραγματεύομαι. Οι άνθρωποι είναι σκασμένοι στην Ελλάδα, γιατί έχουν περάσει πολλά. Κάθε φορά που τους βάζεις έναν περιορισμό, γιατί το νιώθουν σαν περιορισμό κι όχι σαν θεραπεία. Αυτή τη στιγμή τα δωμάτιά μας είναι ενός νοητού νοσοκομείου. Είμαστε όλοι σε μια θεραπεία. Καθένας που βγαίνει έξω βάζει σε κίνδυνο τον άλλον. Οπότε, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι παίρνουν την ατομική ευθύνη με έναν «κακό» τρόπο, τον εγωισμό. Όμως μην ξεχνάμε το βάρος της πίεσης που έχει ζήσει στη ζωή του ο μεγάλος άνθρωπος. Το καλό σενάριο είναι ότι έτσι ζούνε».

Τέλος, εξέφρασε τη γνώμη του για τον χρόνο που ο ίδιος εκτιμά ότι θα χρειαστεί προκειμένου να βγούμε από όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, τονίζοντας ότι δε θεωρεί ότι αυτό πρόκειται να γίνει σύντομα.

«Θα γυρίσουμε στο 1930 και με μια Ευρώπη που δε θέλει να είναι ενωμένη. Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός γιατί μπαίνουμε σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής… Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό τελειώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο είμαστε έξω. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και θα χρειαστούμε άλλη προσοχή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.