11/12/2018 19:12:01
6.3.2010

Γιατί μόνο 20%;

Γιατί μόνο 20%; - Media

Λούκα, Μαριλίζα και Ανδρέας, οι Καμπαλέρος του καθαρισμού της λέρας της φαρμακευτικής δαπάνης και Προστάτες Άγγελοι κατά της διασπάθισης του χρήματος των Ταμείων, έγιναν αντικείμενο έντονης εσωκομματικής αντιπολίτευσης της δύο προηγούμενες μέρες. Γιατί; Γιατί παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της περασμένης περιόδου περί σημαντικής μείωσης των τιμών των σκευασμάτων και περιορισμού των κερδών των φαρμακευτικών εταιριών, των αποθηκών και των φαρμακείων, η διάταξη που ήρθε στις Επιτροπές Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων  ήταν πολύ τρυφερή με όλους τους συμβαλλόμενους.

Η μείωση της τάξεως του 20% στις τιμές και ο εύπεπτος φόρος του 2% στις φαρμακοβιομηχανίες πολύ λίγο θα βοηθούσαν, όπως υποστήριξε η πλειοψηφία των βουλευτών του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, στην αντιμετώπιση ενός τόσο διογκωμένου προβλήματος όσο το κόστος της νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης. Και έτσι είναι.

Η γκρίνια έπιασε πάντως τόπο και η επίμαχη διάταξη που επιχειρήθηκε να περάσει ψιλομουλωχτά, στους κόλπους του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα, προς το παρόν αποσύρθηκε. Αναμένεται όμως να επανέλθει με διάφορες μεταμφιέσεις. Ας ελπίσουμε ότι οι συνάδελφοι των εισηγητών  της, θα επαγρυπνούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.