search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:06
MENU CLOSE

Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νέίλου

19.07.2012 06:09
Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νέίλου - Media

Τη ζωή του έχασε την Τετάρτη ένας 75χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας με εγκεφαλίτιδα και είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Τη ζωή του έχασε την Τετάρτη ένας 75χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας με εγκεφαλίτιδα και είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί, παρότι έγινε άμεσα εργαστηριακός έλεγχος από τους γιατρούς, που εκτίμησαν ότι είχε μολυνθεί, μετά από τσίμπημα κουνουπιού, με τον ιό του Δ. Νείλο. Η κατάσταση της υγείας του 75χρονου ήταν αρκετά επιβαρημένη και τα δύο τελευταία χρόνια νοσούσε από σακχαρώδη διαβήτη.

Παράλληλα, άλλα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για έναν 68χρονο από τη Γλυφάδα και έναν άνδρα περίπου 80 ετών από το Παλαιό Φάληρο, που πλέον νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Συνολικά, τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν διαγνωστεί 6 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τα οποία 4 εμφάνισαν εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 2 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως μέχρι τώρα, το κέντρο της πρωτεύουσας δεν είχε συνδεθεί με τέτοια κρούσματα, καθώς αυτά είχαν εντοπιστεί σε προάστια της Αθήνας και μόνο. Ο 75χρονος ζούσε στα Πατήσια και έτσι ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:05