search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Τεράστιο ντιλ στη βιομηχανία ομορφιάς: Το botox άλλαξε χέρια

13.05.2020 13:34
Τεράστιο ντιλ στη βιομηχανία ομορφιάς: Το botox άλλαξε χέρια - Media
 
Ανατροπή στη φαρμακευτική αγορά ολόκληρου του πλανήτη φέρνει η ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας Allergan που διαθέτει το botox από την φαρμακευτική εταιρεία AbbVie, αφού μετά από κοντά δύο χρόνια διαπραγματεύσεων και
διαδικασιών ανακοινώθηκε επισήμως ότι η εταιρεία που παράγει το γνωστό botox θα είναι πλέον υπό τον έλεγχο μίας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.
 
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στο Σικάγο με κάθε επισημότητα, δεδομένου ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που μία εταιρεία φαρμάκων που μάλιστα εστιάζει και στην έρευνα νέων θεραπειών, εισχωρεί και στο χώρο της αισθητικής.
 
Άλλωστε το διάσημο πλέον botox έγινε περισσότερο γνωστό για τις αντιρυτιδικές του ιδιότητες παρά για τη νευρολογική και οφθαλμολογική του δράση για την οποία χρησιμοποιείται ακόμη και συστηματικά. Πάντως από την abbvie υπογραμμίζεται ότι η Allergan θα προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στη Νευρολογία και την Οφθαλμολογία, καθώς και στην Αισθητική Ιατρική, με κορυφαία επώνυμα προϊόντα.
 
Η εξαγορά αυτή φαίνεται ότι αλλάζει και τις ισορροπίες στην αγορά φαρμάκου, καθώς δημιουργείται μία νέα υπερ-εταιρεία που θα τροποποιήσει τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Πληροφορίες: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:32