search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32
MENU CLOSE

Φίλης: Οι κάμερες είναι διάλυση του σχολείου – Κινδυνεύουν προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών (Video)

14.05.2020 12:26
Φίλης: Οι κάμερες είναι διάλυση του σχολείου - Κινδυνεύουν προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών (Video) - Media

 

Για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, στις αντιδράσεις για τις κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στα σενάρια πρόωρων εκλογών μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Αναφερόμενος στα εκπαιδευτικά ζητήματα, ο Ν. Φίλης δήλωσε στο Mega για ακόμη φορά την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των σχολείων και στάθηκε στις αντιδράσεις που σημειώνονται τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς και συνολικά την κοινωνία.

«Τα σχολεία άνοιξαν με μικρή συμμετοχή των παιδιών. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν πολύ πιο κάτω από το 50%, που λέει το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι χτες πήγαιναν τα παιδιά για να υπογράφουν για το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, τώρα τελειώνει κι αυτό. Εμείς είμαστε υπέρ του να ανοίξει η Γ’ Λυκείου, αλλά βλέπουμε ότι ακόμα κι εκεί υπάρχουν μεγάλες επιφυλάξεις της κοινωνίας. Διότι γίνεται με έναν τρόπο βεβιασμένο το άνοιγμα των σχολείων. Από Δευτέρα ανοίγουν τα Γυμνάσια και δύο τάξεις των Λυκείων και ακούω ότι θα ανοίξουν τα Δημοτικά μετά».

Μάλιστα, είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε τα Νηπιαγωγεία, ούτε τα Δημοτικά, ούτε τα Γυμνάσια. «Δεν μιλάνε με την κοινωνία; Δεν βλέπουν την αγωνία του κόσμου, την αβεβαιότητα που υπάρχει; Τι παίζουν τώρα; Για να δημιουργηθεί μια εικόνα πλαστής κανονικότητας παίζουν με το άνοιγμα των σχολείων. Δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Δήλωσε υπέρ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά κατηγορηματικά αντίθετος στις κάμερες στις αίθουσες των σχολείων: «Οι κάμερες όχι. Οι κάμερες όχι, το λέω κατηγορηματικά αυτό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως, είναι αναγκαία ως συμπληρωματική στη φυσική διδασκαλία μέσα στην τάξη. Και δεν είναι βάζουμε έναν καθηγητή που μιλάει από την οθόνη. Πρέπει να βρούμε το οπτικό υλικό, το ειδικό περιεχόμενο μαθημάτων, υπάρχει διεθνής εμπειρία. Εδώ, γίνονται όλα άρπα κόλλα, βεβιασμένα. Μας έπιασε και η κρίση είναι η αλήθεια, αλλά δεν υπήρξε συνεννόηση. Τι θα μπορούσαμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα: Να δούμε πώς οργανώνουμε τεχνολογικά και εκπαιδευτικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο. Θα τη χρειαστούμε με ή χωρίς πανδημία. Και έγιναν προσπάθειες από τους εκπαιδευτικούς, μόνοι τους χωρίς επιμόρφωση, χωρίς εργαλεία με τον οικιακό τους εξοπλισμό».

«Οι κάμερες είναι άλλο πράγμα. Οι κάμερες είναι διάλυση του σχολείου, διάλυση της τάξης. Διότι όταν η τάξη λειτουργεί στην σχέση εμπιστευτικότητας του εκπαιδευτικού με το παιδί να μετατραπεί σε live μετάδοση… αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, δεν λειτουργεί η τάξη. Μεταφέρει ένα κλίμα της τάξης στην κοινωνία έξω, το οποίο υπονομεύει τη λειτουργία της εκπαίδευσης και βεβαίως κινδυνεύουν προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως είπε να βάλουν οι εκπαιδευτικοί τα κινητά τους, ωραία με τα κινητά θα γίνει μάθημα; Αυτό είναι παραβίαση οποιασδήποτε τάξης εκπαιδευτικής και δημοκρατικής», επισήμανε.

Για την οικονομία

Ο κ. Φίλης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει στην οικονομία. «Δυστυχώς, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι βλέποντας και κάνοντας», τόνισε.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει επιδότηση επιχειρήσεων, και όχι δανειοδοτήσεις που «πνίγουν τις επιχειρήσεις». «Το βλέποντας και κάνοντας επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία» πρόσθεσε.

Στο θέμα των σεναρίων για πρόωρες εκλογές τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δίνει τη μάχη της προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων και αν χρειαστεί θα δώσει και τη μάχη των εκλογών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32