search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Χωρίς οικογενειακό γιατρό 8 στους 10 Έλληνες

19.05.2020 11:43
Καταργήθηκε διάταξη για αφαίρεση άδειας γιατρού σε υποψία ιατρικού λάθους - Media

 

Χωρίς οικογενειακό γιατρό βρίσκει 8 στους 10 πολίτες στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Προσθέτει ότι:

«παρά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που θα αναδείκνυε τον ουσιαστικό ρόλο του οικογενειακού γιατρού στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενών.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι εν μέσω καραντίνας η ίδια η Πολιτεία προέτρεπε τους πολίτες να απευθυνθούν στον οικογενειακό τους γιατρό όταν εμφάνιζαν ύποπτα συμπτώματα του κορονοϊού, χωρίς όμως να έχει εδραιώσει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού μέσω της ΠΦΥ».

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα δώσει ανάσα ζωής στα νοσοκομεία, καθώς θα αποσυμφορηθούν από περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπισθούν και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Τονίζει, «ότι ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου ακόμη δεν έχει περάσει ο κίνδυνος της επιδημίας και υπάρχει ενδεχόμενο δεύτερου κύματος το φθινόπωρο, η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθίσταται επιβεβλημένη, ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να σηκώσουν το βάρος των πιθανών νέων περιστατικών του κορονοϊού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29