search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Τραγωδία στο Πακιστάν: 106 νεκροί από πτώση αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι (Photos | Videos)

22.05.2020 10:59
Τραγωδία στο Πακιστάν: 106 νεκροί από πτώση αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι (Photos | Videos) - Media

 

Νεκροί είναι οι 98 επιβάτες και το 8μελές πλήρωμα της πτήσης PK 8303 των Διεθνών Πακιστανικών Γραμμών (PIA), που κατέπεσε και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Καράτσι στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του δημάρχου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκ θαύματος σώθηκε ένας από τους επιβάτες, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Πουντζάμπ, Ζαφάρ Μασούντ, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ ανεπιβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα έναν επιζώντα.

Το αεροσκάφος κατέπεσε πάνω σε σπίτια που βρίσκονταν στην άκρη του αεροδρομίου σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από αυτό, και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα και μεταξύ των κατοίκων, είπε ο δήμαρχος.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση Λαχώρη-Καράτσι και σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία, ο πιλότος εξέπεμψε SOS όταν έχασε έναν από τους κινητήρες του αεροπλάνου και προσπάθησε να το προσγειώσει αλλά μάταια.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το Airbus A320 της PIA επιχείρησε να προσγειωθεί δύο φορές πριν κάνει την τελευταία, μοιραία απόπειρα, ενώ η περιοχή δίπλα στο αεροδρόμιο θεωρείται πολύ φτωχή και πυκνοκατοικημένη.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo μετέδωσε πλάνα από τον τόπο της συντριβής που δείχνουν μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ασθενοφόρα που προσπαθούν να περάσουν. Επίσης φαίνεται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από τον τόπο της συντριβής.

Πρώτα στοιχεία σχετικά με ελέγχους στο αεροσκάφος δείχνουν ότι είχε πάρει το «πράσινο φως» για να εκτελεί πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38