search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34
MENU CLOSE

Μεγάλη ελληνική εταιρεία πλαστικών χτίζει εργοστάσιο στην Κίνα

25.05.2020 06:46
Μεγάλη ελληνική εταιρεία πλαστικών χτίζει εργοστάσιο στην Κίνα   - Media

 

Ξεκινά η κατασκευή του νέου εργοστασίου της βιομηχανίας “Πλαστικά Κρήτης” στην Κίνα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σύμφωνα με το capital.gr, η βιομηχανία πλαστικών δρομολογεί την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 18 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας master batches και ειδικών φύλλων θερμοκηπίων. Αρχικά η έναρξη λειτουργίας αναμένονταν στις αρχές του 2021, όμως όπως αναφέρει η εισηγμένη στις λογιστικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, η σταδιακή έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας τοποθετείται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Πλαστικά Κρήτης έχει ήδη υπογράψει για την αγορά οικοπέδου 46,6 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή Hexian Jiangbei Wujiang New Area της επαρχίας Anhui, όπου και θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα. Το project υλοποιεί η ΑNHUI  HITEC  INDUSTRIES,  100% θυγατρική της Shanghai Hitec Plastics, στην οποία η εισηγμένη ελέγχει το 71,67% του μετοχικού κεφαλαίου (μέσω της Plastika Kritis Far East).

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, στη χρήση του 2019 η Shanghai Hitec Plastics πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 62,4 εκατ.ευρώ (από 59,7 εκατ.ευρώ το 2018) και αποτελεί με διαφορά τη μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου, με συμμετοχή 22% στις ενοποιημένες πωλήσεις. Στην ίδια χρήση η κινεζική θυγατρική εμφάνισε κέρδη προ φόρων 13,5 εκατ.ευρώ (από 11,2 εκατ.ευρώ το 2018), με μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 20,3 εκατ.ευρώ, κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 44,6 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 11 εκατ. ευρώ.

Από τους πιο μεγάλους εξαγωγείς

Η Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 70 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31