search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:47
MENU CLOSE

Νικολάου για Δημάκη: «Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική, ήταν για να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια»

04.06.2020 05:31
sophia-nikolaou.jpg

Τη Βουλή, επέλεξε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σοφία Νικολάου, για να δώσει εξηγήσεις και να “λογοδοτήσει” για τον Βασίλη Δημάκη. Ένα θέμα που προκάλεσε πολύ ευρύ κύκλο αντιδράσεων και συζητήσεων το προηγούμενο διάστημα.

H κα Νικολάου προσπάθησε να δώσει τη δική της εκδοχή για τους λόγους που ο κρατούμενος μεταφέρθηκε που μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών. Κατηγόρησε τον Βασίλη Δημάκη ότι είπε ψέματα ότι δεν είχε πρόσβαση στην υλικοτεχνική υποδομή για να συνεχίσει τις σπουδές του και παράλληλα αναφέρθηκε στη “δράση” του κρατούμενου εντός της φυλακής, η οποία ουσιαστικά την οδήγησε στην απόφαση της να μεταφερθεί στα Γρεβενά.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίσει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια, δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας”, δήλωσε αρχικά και εξήγησε ότι ο Δημάκης ήταν αυτός που ξεσήκωσε την φυλακή του Κορυδαλλού, όταν διέσπειρε τα περί κρούσματος κορονοϊού εντός των φυλακών.

“Διέσπειρε ψευδώς ότι έχουμε κρούσμα κορονοϊού μέσα και ότι όλοι φυλακισμένοι θα πεθάνουν με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ακολούθησε η Πάτρα και τα Γιάννενα”, τόνισε και προσέθεσε ότι για να προστατευθούν τα δικαιώματα των κρατουμένων μεταφέρθηκε στα Γρεβενά. Το συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με την ίδια, έχει την πιο πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για παρακολούθηση μαθημάτων ηλεκτρονικά. “Πήγε ο Δημάκης στα Γρεβενά, εκεί του ζητήθηκε από τον διευθυντή των φυλακών και από το συμβούλιο σχολικής εκπαίδευσης να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά τα μαθήματα του. Ο Βασίλης Δημάκης απάντησε όχι κύριε δεν θέλω να παρακολουθήσω ηλεκτρονικά τα μαθήματα μου με ενδιαφέρει να επιστρέψω στο κελί μου στις φυλακές Κορυδαλλού”, υπογράμμισε.

Μάλιστα, παρουσίασε έγγραφο του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών με ημερομηνία την 29η Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκε ο Β. Δημάκης ότι έχει πρόσβαση στα μαθήματά του εφόσον το επιθυμεί, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και δεν υπέβαλε αίτημα προς την υπηρεσία.” Κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν παραβιάστηκε ουδέποτε του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση αντιθέτως του ζητήθηκε και αρνήθηκε διότι κύριο μέλημα του ήταν να επιστρέψει στο κελί του στον κορυδαλλό”, συμπλήρωσε.

Όταν, δε, μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού συνέχισε να αρνείται να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, επανερχόμενος στο αίτημά του για μεταφορά στο κελί του. “Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική, ήταν για να επικρατήσει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλίμονο εάν δεν το κάναμε η ιστορία απέδειξε ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση που έγινε” κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:43