search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:42
MENU CLOSE

Casa de papel της… Καλαμάτας: Ο φερόμενος ως «καθηγητής» απαντά για το ριφιφί του 2004

07.06.2020 09:25
Casa de papel της… Καλαμάτας: Ο φερόμενος ως «καθηγητής» απαντά για το ριφιφί του 2004 - Media

 

«Καταδιωκόμενος» από την υπόθεση του ριφιφί το 2004 στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, θεωρεί ότι είναι ο Κ.Α., ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της αποκαλούμενης «συμμορίας των 11».

Όπως δηλώνει στη Realnews μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού που ήδη μεταφέρθηκε καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, αυτή η υπόθεση την οποία βιώνει πάλι από την αρχή φαίνεται να τον «κυνηγάει».

Ο ίδιος αρνείται το τωρινό βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδεται όπως αρνείται έως σήμερα και την εμπλοκή του στο ριφιφί του 2004. «Μετά την καταδίκη μου σε ισόβια κάθειρξη, για την κλοπή σε βάρος της ΤτΕ, στην Καλαμάτα, το 2004 και αφού εξέτισα την ποινή μου ολοσχερώς και παρά το γεγονός πως μέχρι και σήμερα αρνούμαι κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή μου στην κλοπή αυτή, ωστόσο, για μια ακόμη φορά, βρίσκομαι στη φυλακή, «καταδιωκόμενος» και πάλι από την ίδια υπόθεση και βιώνοντάς την από την αρχή».

Ο Κ.Α. όπως και τα υπόλοιπα 10 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τις αρχές του 2019 στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, φέρονται μέσω σύστασης-λειτουργίας νυχτερινών μαγαζιών να ξέπλεναν την λεία των 4,5 εκ. ευρώ που ο φερόμενος «αρχηγός» της οργάνωσης είχε αποκομίσει από την ΤτΕ.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο, ο Κ.Α. διεύθυνε και ανέθετε ρόλους και καθήκοντα στους υπόλοιπους ενώ ενημερωνόταν για τη δράση τους καθώς και την οικονομική πορεία της δραστηριότητας τους, ακόμη και κατά το χρονικό διάστημα που ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή κάθειρξης για την κλοπή του 2004.

Τα χρήματα εκείνα, που του αποδόθηκε ότι έκλεψε, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί αλλά κατά τις αρχές, με αυτά «χρηματοδοτήθηκε» ένα δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία διαχειρίζονταν και «άσπριζαν» για λογαριασμό του άλλα μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, όμως, κατά το κατηγορητήριο, στους συγκατηγορούμενούς του είχε αναθέσει και την νομιμοποίηση εσόδων που είχε αποκτήσει και από άλλη εγκληματική δραστηριότητα, αυτήν της φοροδιαφυγής.

Αρνείται

Ο ίδιος αρνείται όλες τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες όπως και ότι διέπραξε το 2004 την κλοπή σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως υποστηρίζει, τα χρήματα που αναφέρονται στην επίδικη δικογραφία δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από κεφάλαια της ΤτΕ αφού τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που του ανήκουν, τα είχε ήδη από το 2000.

Όσον αφορά στην κατηγορία του ξεπλύματος των 4,6 εκ. ευρώ, αναφέρει ότι ήδη, από τον πρώτο βαθμό εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχει αθωωθεί αμετάκλητα, συνεπώς παρανόμως του αποδίδεται τώρα αυτή η κατηγορία.

Σημειώνει δε ότι η καταδίκη του το 2004 αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 με τους 2 δικαστές που μειοψήφησαν να θεωρούν ότι είναι αθώος. Το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας,επιμένει, είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες θεωρεί ότι περικομμένες και αποσπασματικές, με αποτέλεσμα το πραγματικό νόημά τους να αλλοιώνεται και να παρερμηνεύεται.

«Η ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μεταξύ άλλων και σε βάρος των εντολέων μου, συνίσταται σε βαρύτατες κατηγορίες, με βασικό αδίκημα τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τα φερόμενα ως ενοχοποιητικά στοιχεία βασίζονται αποκλειστικά σε τηλεφωνικές συνομιλίες και σε πιθανολογήσεις των διωκτικών αρχών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το εν λόγω αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες έχει εκδοθεί ήδη από το 2005 αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. «Τέτοιου είδους προχειρότητες στο σχηματισμό ποινικών δικογραφιών πλήττουν τις αρχές της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας», δηλώνει στην «R» ο συνήγορος του φερόμενου «εγκέφαλου» καθώς κι ενός ακόμη συγκατηγορούμενού του, Θεόδωρος Μαντάς.

Πηγή: Realnews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41