search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Οι ταινίες της εβδομάδας από το «Π»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2129
11-6-2020
12.06.2020 13:00
avana.jpg

Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς

Παίζουν:  Άνα ντε Άρμας, Πενέλοπε Κρουζ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Βάγκνερ Μούρα, Λεονάρντο Σμπαράλια

Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινά μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα τον ακολουθούν και άλλοι Κουβανοί. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Η ταινία «Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου από τη Spentzos Film.

Μη με Λες Κύριο

Σκηνοθεσία: Ροχένα Γκέρα

Παίζουν: Βίβεκ Γκόμπερ, Τιλοτάμα Σόμε, Μπέικαν Πασέρα, Ανουπρίγια Γκένκα, Αχμαρίν Αντζούμ

Ανάμεσα στους γυάλινους ουρανοξύστες του Μουμπάι η Ratna εργάζεται ως εσωτερική οικιακή βοηθός για τον Ashwin, έναν νέο ο οποίος προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια. Ο Ashwin φαινομενικά έχει τα πάντα, ωστόσο η Ratna εντοπίζει τη βαθιά μελαγχολία του, ανακαλύπτοντας ότι έχει εγκαταλείψει προ πολλού τα όνειρά του. Από την άλλη, η ίδια – που, άλλωστε, δεν έχει τίποτα να χάσει – κυνηγά το δικό της όνειρο, που δεν είναι άλλο από το να γίνει μια σχεδιάστρια μόδας. Όταν αυτοί οι αντίθετοι κόσμοι ενώνονται, οι δυο τους έρχονται κοντά, όμως τα εμπόδια ανάμεσά τους μοιάζουν ανυπέρβλητα…

Η ταινία «Μη με Λες Κύριο» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου από τη Feelgood.

Bloodshot

Σκηνοθεσία: Ντέιβ Γουίλσον
Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Τόμπι Κέμπελ, Γκάι Πιρς, Έιζα Γκονζάλεζ

Ο Βιν Ντίζελ ενσαρκώνει έναν ακατανίκητο κόμικ υπερήρωα σε μία καταιγιστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Δίπλα στον πρώην απλό στρατιώτη και πλέον αήττητο υπερμαχητή Bloodshot, που επανήλθε στη ζωή χάρη στην προηγμένη τεχνολογία μιας διφορούμενης οργάνωσης, εμφανίζονται οι Γκάι Πιρς, Ελίζα Γκονζάλες και Σάμ Χιούαν. Μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική μεταφορά από τα κόμικς στο πανί, την οποία υπογράφουν οι ταλαντούχοι σεναριογράφοι Τζεφ Γουάντλοου (Kick Ass 2) και Έρικ Χέισερερ (Arrival).

Η ταινία «Bloodshot» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου από τη Feelgood.

Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ
Παίζουν: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Λάντο Μπουζάνκα

Ο σκηνοθέτης του Ανδαλουσιανού Σκύλου, ύστερα από πενήντα χρόνια κινηματογραφικής περιπλάνησης, μας αποχαιρετά με ένα ματωμένο νυχτικό και μια έκρηξη βόμβας τρομοκρατών. Μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς «Η Γυναίκα Και Το Νευρόσπαστο» (1898), ο μεγάλος Ισπανός σουρεαλιστής αποδεικνύει για πολλοστή φορά, στα 77 του χρόνια, το ακούραστο ταλέντο του και το μοναδικό του χιούμορ.

Η ταινία προτάθηκε το 1978 για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης δημιουργίας και διασκευασμένου σεναρίου, ενώ το 1977 απέσπασε το βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου των Η.Π.Α.

Η ταινία «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου» κυκλοφορεί σε επανέκδοση στις 11 Ιουνίου από την Bibliotheque.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33