search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:32
MENU CLOSE

Κούλογλου: Αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα, χωρίς να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα

22.06.2020 07:18
Κούλογλου: Αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα, χωρίς να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα  - Media

 

«Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά», δηλώνει στο iEidiseis ο Στέλιος Κούλογλου, μετά και την έντονη δυσαρέσκειά του για τον Δημήτρη Παπαδημούλη ενώ προσθέτει: «Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας».

«Αν υπάρξει νέο κόμμα θα πρέπει αναγκαστικά να υπάρξει και νέα ηγετική ομάδα. Στην Ελλάδα η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, ιδίως σε ανώτατο επίπεδο, γίνεται με βήματα χελώνας και πολλές αντιστάσεις», επισημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάσσεται υπέρ ενός νέου προγράμματος, που θα αποκαλούσε «ατζέντα 2030» και υπέρ της πρότασης προγραμματικού διαλόγου με το ΚΙΝΑΛ.

«Από πλευράς τακτικής είναι σωστό. Αλλά για να υπάρξει ανταπόκριση πρέπει να προηγηθούν κοινές πρακτικές και να κτιστούν γέφυρες, που έχουν γκρεμιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να «κοντύνουν» τον Τσίπρα, απαντά: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο του κόμματος. Αυτό που περιγράφετε είναι σαν να πυροβολείς τα πόδια σου».

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τον Στέλιο Κούλογλου να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο βέβαια να διαψεύδει. 

Τσίπρας: Αποδοκίμασε Παπαδημούλη, αλλά δε ζήτησε παραίτηση, παρά το αίτημα Κούλογλου

Δεν έλειψε η ένταση κατά την σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να κλείσει το θέμα Παπαδημούλη. Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως για πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, ουσιαστικά για το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενοικίαζε τα ακίνητα σε πρόσφυγες και μετανάστες, και μάλιστα μέσω ΜΚΟ.

Κατά τη συζήτηση, ο Στέλιος Κούλογλου, φέρεται να τοποθετήθηκε υπέρ της παραίτησης Παπαδημούλη από τη θέση του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, με το σκεπτικό ότι η υπόθεσή του έχει κάνει ζημιά στην εικόνα του κόμματος και στην ίδια την ευρωομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούλογλου ήδη από τον πρώτο γύρο δημοσιευμάτων με αφορμή το Πόθεν έσχες του 2018, είχε θέσει ζήτημα για τον Παπαδημούλη, φτάνοντας να διαρρέει την παραίτησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά πληροφορίες απάντησε ότι η παραίτησή του βρίσκεται στην διάθεση του προέδρου ο οποίος είναι ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα να ανακαλέσει την τοποθέτησή του ως επικεφαλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απέρριψε τη σκέψη για παραίτηση θεωρώντας ότι θα μπορούσε κάτι τέτοιο να επιφέρει μεγαλύτερη ζημιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:31