search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Σοκολατένια καλαθάκια τιραμισού

26.06.2020 10:38
cestini-tiramisu-sito-700x483_1.jpg

 

Υλικά

Για τα καλαθάκια

6 καλούπια σιλικόνης ή θήκες χάρτινες για μάφιν και

100 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη (όχι γάλακτος)

 

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια φυτική κρέμα σαντιγί που έχει χτυπηθεί καλά με ζάχαρη

100 γραμμάρια κρέμα τυρί μασκαρπόνε

2-3 μπισκότα σαβουαγιάρ

Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Δυνατό καφέ για να μουλιάσετε τα σαβουαγιάρ

 

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε τις θήκες μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα καλούπια σιλικόνης , καλύπτοντας το εσωτερικό τους με την κουβερτούρα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή να χρησιμοποιήσετε τις χάρτινες θήκες για μάφιν. Στη δεύτερη περίπτωση θα τοποθετήσετε τις χάρτινες θήκες μάφιν ανάποδα στον πάτο μιας 12αρας φόρμα ψησίματος για μάφιν για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση. Θα τις καλύψτε εξωτερικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός πινέλου με την κουβερτούρα. Και στις δύο περιπτώσεις θα αφήσετε τα καλαθάκια να ξεκουραστούν και να σκληρύνει η σοκολάτα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στο μεταξύ ενώστε τη γλυκιά χτυπημένη φυτική σαντιγί με την κρέμα τυριού μασκαρπόνε, χτυπώντας καλά με το μίξερ. Μεταφέρετε το μίγμα σε κορνέ ή σακούλα διακόσμησης.

Με προσεκτικές κινήσεις αφαιρέστε τα καλαθάκια από τις θήκες, προσέχοντας να μην σπάσουν. Βάλτε λίγη γέμιση στον πάτο του σοκολατένιου καλαθιού, κόψτε το κάθε σαβουαγιάρ σε τρία κομμάτια και αφού το βυθίσετε στον καφέ , τοποθετήστε ένα κομμάτι μέσα. Καλύψτε με την υπόλοιπη γέμιση, διακοσμήστε με τουφίτσες μίγματος και πασπαλίστε με λίγο κακάο. Διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50