search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Συνάντηση μνήμης σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο για τον Μανώλη Γλέζο

28.06.2020 12:25
Συνάντηση μνήμης σήμερα στο Α

 

Πλήθος κόσμου συμμετείχε σήμερα σε μια συνάντηση μνήμης για τον Μανώλη Γλέζο, που «έφυγε» από κοντά μας στις 30 Μαρτίου με αποτέλεσμα η κηδεία του να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της efsyn.gr φίλοι, συγγενείς του και άνθρωποι της πολιτικής τίμησαν τον πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης αφήνοντας ένα λουλούδι στον τάφο του, στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. Για τον Μανώλη μίλησε ο Λαοκράτης Βάσσης, ενώ η Μάνια Παπαδημητρίου διάβασε ποιήματά του και ο Γιάννης Ζευγώλης έπαιξε βιολί.

Η οικογένειά του είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους «ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη μέρα της κηδείας του και δεν μπόρεσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, εκείνους που θέλουν να του πουν από κοντά ότι δεν τον έχουν ξεχάσει, εκείνους που θέλουν να του δώσουν μια κρυφή υπόσχεση για τη συνέχιση των αγώνων του και των οραμάτων του».

Μεταξύ των πολιτικών που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το ΜέΡΑ25 αποχαιρέτησε τον Μανώλη Γλέζο με ανακοίνωση στην οποία σημείωσε ότι «σήμερα δεν τιμούμε απλώς έναν άνθρωπο, τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά, εκεί από όπου πλέον μαζί με τα υψηλά ιδανικά του θα συνεχίζει να εμπνέει και να συντροφεύει τους αγώνες μας».

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01