search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Απίστευτο: Κατασχέθηκαν 80 εκατομμύρια «χάπια των τζιχαντιστών» (Video)

01.07.2020 17:53
Απίστευτο: Κατασχέθηκαν 80 εκατομμύρια «χάπια των τζιχαντιστών» (Video) - Media
 
Πάνω από 80 εκατομμύρια εκατομμύρια χάπια Captagon- γνωστά και ως ναρκωτικά των τζιχαντιστών- ήταν κρυμμένα μέσα σε κυλίνδρους βιομηχανικού χαρτιού.
 
Η ιταλική οικονομική αστυνομία που τα εντόπισε σε τρία κοντέινερ στο λιμάνι του Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, γέμισε δεκάδες καρότσια με το παράνομο φορτίο.
 
Όμως η επιχείρηση δεν τελείωσε εδώ. Οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλες ποσότητες που ήταν κρυμμένες μέσα σε κούφια βιομηχανικά εργαλεία και εξαρτήματα τα οποία χρειάστηκε να ανοίξουν με τροχούς.
 
Τα συγκεκριμένα ναρκωτικά ανήκουν στην κατηγορία των αμφεταμινών και αποκαλούνται χάπια των τζιχαντιστών γιατί είχαν βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε κρησφύγετα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
 
Πρόκειται για συνθετικό ψυχοδραστικό και διεγερτικό ναρκωτικό, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές για να αντιμετωπίζουν την κούραση ενώ οδηγεί σε εξαιρετικά βίαιες συμπεριφορές.
 
Συνολικά κατασχέθηκαν 14 τόνοι στο Σαλέρνο. Υπολογίζεται ότι η αξία των ναρκωτικών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για ρεκόρ κατάσχεσης χαπιών αυτού του τύπου.
 
Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι το παράνομο φορτίο προήλθε από τη Συρία, όμως δεν έδωσαν στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία.
 
Τα χάπια αυτά χρησιμοποιείται ευρέως στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, ενώ πιστεύεται ότι παράγονται σε μεγάλες ποσότητες στην Τουρκία και στη Βουλγαρία
 
Πριν από δυο εβδομάδες είχαν κατασχεθεί στο ίδιο λιμάνι της νότιας Ιταλίας σχεδόν τρεις τόνοι χασίς και ακόμη ένα εκατομμύριο χάπια.
 

Πηγή: Mega Channel
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27